sex hikaye

Magyarok Washingtonban

Katapultálás

2009. október 6. - filmhu
Magyarok Washingtonban
A washingtoni National Gallery of Art vetítéssorozatot rendez "Új magyar filmek" címmel. A szervezők a 40. Magyar Filmszemle alkotásaiból válogattak, továbbá egy Katapult-retrospektívvel egészítették ki a programot, amelynek célja a magyar filmkultúra sokszínűségének felvillantása. A rendezvényen Groó Diána, Török Ferenc és Angelusz Iván is tiszteletét teszi.

Az 1937-ben alapított washingtoni National Gallery of Art színes programkínálatában rendszeresen szerepelnek a képzőművészeti kiállítások mellett komolyzenei koncertek, jazz-koncertek, filmvetítések és családi programok, az azonban nem túl gyakori, hogy az új magyar film mozgóképeiből válogat az intézmény. Ez történik most októberben, amikor is a New York-i Magyar Kulturális Intézet közreműködésének köszönhetően az utóbbi évek Magyar Filmszemléinek programjából csemegézhetnek a művészeti galéria látogatói, valamint négy korábbi magyar film is műsorra kerül, „Salute to Katapult Film" címszó alatt.

Új magyar filmek: Török Ferenc Overnight című brókermozija

Október folyamán a National Gallery of Art műsorra tűzi Gárdos Péter Tréfa című filmjét, Forgács Péter Miss Universe 1929-ét, a 38. és a 39. Magyar Filmszemle fődíjasait, az Iszka utazását és a Deltát, valamint Tarr Béla leutóbbi filmjét, a Londoni Férfit. A Katapult Film berkeiben készült alkotások kiemelt helyet kapnak az „Új magyar filmek” közt, a szervezők ugyanis példaértékűnek tartják azt a gyakorlatot, hogy a Katapult fiatal rendezőkből és producerekből álló tagsága egymást segíti filmjeik elkészítésében. Ebben a vetítési programban a Fehér tenyér, és kísérőfilmként a 411-Z (Erdélyi Dániel), valamint az Overnight kapott helyet, az Ulricht (Groó Diána) kíséretében. A „Salut to Katapult Film” vetítésen jelen lesz Groó Diána és Török Ferenc filmrendezők, valamint Angelusz Iván producer.  
 
A részletes program megtalálható a National Gallery of Art honlapján!






nka emblema 2012