sex hikaye

Másfél hónappal korábban láthatjuk Zomborácz filmjét

Szeptember 11-én kerül mozikba az Utóélet

2014. július 29. - filmhu
Másfél hónappal korábban láthatjuk Zomborácz filmjét

Az előzetesen bejelentettnél korábban, már szeptember 11-én a magyar mozikba kerül Zomborácz Virág első játékfilmje, az Utóélet.

A korábban tervezett, október 30-i dátumhoz képest (olvasd el összeállításunkat az idén bemutatásra kerülő magyar filmekről!) majdnem másfél hónappal előbb, szeptember 11-én kerül a mozikba Zomborácz Virág Utóélet című első játékfilmje, amelynek világpremierje a 49. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon volt,és ahol az East of the West versenyszekció nyitófilmjeként vetítették.

Az Utóélet hatalmas sikert aratott a fesztiválon, a közönség a szekció legnépszerűbb filmjének választotta Zomborácz Virág játékfilmes bemutatkozását.

A gyártó KMH Film és a forgalmazó Vertigo Média a nagy érdeklődésre és felfokozott várakozásra tekintettel úgy döntött, hogy az eredetileg tervezetthez képest másfél hónappal hamarabb, már szeptember 11-én bemutatja az Utóéletet a magyar mozikban, hogy a közönség is mielőbb megtekinthesse az alkotást.

Zomborácz filmterve 2011-ben elnyerte az Európai Unió MEDIA programjának díját, a MEDIA European Talent Prize-t. A KMH Film gyártásában és a Magyar Nemzeti Filmalap 190 millió forintos gyártási támogatásával készült Utóéletben a mindentől szorongó Mózes (Kristóf Márton) képtelen megfelelni lelkész apja (Gálffi László) elvárásainak. A lelkész váratlanul szívrohamot kap és meghal, ám szellemként továbbra sem tágít Mózes mellől. A fiú kétségbeesetten próbál megszabadulni a kísértettől, és ebben segítségére lesz egy spiritiszta autószerelő (Anger Zsolt), valamint a lelkész asszisztense (Petrik Andrea).

Zomborácz (olvasd el a rendezővel készített interjúnkat!) több sikeres és díjnyertes rövidfilm (A macska szerepe a francia irodalomban, Nyomtávváltás, Valami kék) után készítette el első játékfilmjét mások mellett Kristóf Márton, Gálffi László és Csákányi Eszter főszereplésével.






nka emblema 2012