sex hikaye

Másik bolygó Washingtonban, sztárok a Koreai Filmhéten

Csütörtöki gyorshírek

2009. június 17. - filmhu
Másik bolygó Washingtonban, sztárok a Koreai Filmhéten
Moldoványi Ferenc dokumentumfilmje jelenleg az amerikai Silver Docs filmfesztiválon látható, koreai sztárok teszik tiszteletüket az Urániában tartott megnyitón, és a filmkép védelmének érdekében tizenegy filmszakmai szervezet fordult az ORTT-hez.

Washingtonban a Másik bolygó

Moldoványi Ferenc filmje jelenleg Washingtonban látható, a Silver Docs filmfesztiválon, melynek programját közel 2000 beküldött filmből válogatták össze a rendezők – adta hírül a Magyar Filmunió. A június 15 – 22. között megrendezett washingtoni rendezvény a dokumentumfilmek jelentős nemzetközi fóruma között tartja számon a filmvilág, Moldoványi Ferenc személyesen mutatja be az Another Planet/Másik bolygó című alkotást.




Sztárok a Koreai Filmhét megnyitóján

A hazájában és az ázsiai térségben hallatlanul népszerű Kim Tae Hee és Jeung Jun Ho Budapesten forgatja a Dél-Koreában nagy sikerrel futó televíziós kémsorozat legújabb epizódjait. A filmsztárok jelenlétében nyílik meg a Koreai Filmhetet június 22-én, hétfőn 19.00 órakor az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol a 2007-es Cannes-i versenyprogram résztvevő alkotást a Rejtett napfény c. filmet vetítik le. A film női főszereplője, Jeon Do Yeon elnyerte a legjobb alakításért járó Arany Pálmát.




A filmkép védelme érdekében egyeztet az ORTT

A filmkép védelmének érdekében fordult az Országos Rádió és Televízió Testülethez tizenegy filmszakmai szervezet. Megkeresésükben kifogásolták, hogy a magyarországi televíziós társaságok beavatkoznak a filmművészeti alkotások képi struktúrájába és dramaturgiájába, következésképpen a műnek a nézőre gyakorolt hatásába. A képernyőn lévő ikonok megjelenítésével, a végefőcím levágásával, valamint a hosszú és gyakori reklámmegszakításokkal kapcsolatban felvetett szerzői jogi és médiajogi problémákról a Testület konzultációt kezdeményez a filmes szervezetekkel és a televíziós társaságokkal. Bővebb információ található a HVG oldalán.






nka emblema 2012