sex hikaye

Másodszor hirdettek nyertest a Fashion Video Festivalon

Tombor Zoltán - Vigh Dávid alkotása győzött

2011. november 28. - filmhu
Másodszor hirdettek nyertest a Fashion Video Festivalon

 

November 26-án másodszor választotta meg a nemzetközi zsűri a hazai divatszakma legjobbjait. A 2011-es divat rövidfilm versenyen közel 400 kreatív szakember munkája került méltatásra.

 

 

Az idei Fashion Video Festival egyhetesre duzzadt programmal, egyedülálló kiállításokkal, izgalmas kerekasztal beszélgetésekkel és Magyarországon eddig sohasem látott nemzetközi divatfilm vetítésekkel körítette a divatszakma mestereinek egyik legrangosabb versenyét. A divat rövidfilmes verseny programban 50 csapat nevezett alkotása került levetítésre, köztük 7 nemzetközi koprodukció. A legfiatalabb kreatív mezőnytől a szakma jelenlegi éllovasain keresztül a nagy mesterekig, mindenki képviseltette magát.

A nemzetközi zsűri, ahogyan tavaly is, idén is az újszerű látásmódot, a kreatív koncepciót és a médium autentikus használatát díjazta.

A zsűri tagjai:
- Maróy Krisztina, a Glamour magazin főszerkesztője
- Oltai Kata kurátor, a fesztivál egyik kontribútora
- Jason Last divatfotós és filmes szakember
- Harry Weiler, a Not Just A Label egyik vezetője
- Andreas Waldschütz, fotós és divatfilmes
- Adia Trischler, stylist, art director

 


A Fashion Video Festival 2011 díjazottjai pedig a következők:

1. helyezett:
- Tombor Zoltán - Vigh Dávid: Poor Celine

2. helyezett:
- Szabó Áron - Zsuzsanna Alexandrovna Marinka - Király Tamás: Eme Molas

3. helyezett:

- Krasznai Zoltán: Six deadly sins of Mrs Herskin

Maybelline különdíj:
- Éder Krisztián – Visage Model Management: The water

FVF 2011 Blogger award:
- Baráti Vince: Take me into your skin

 

Mivel a rendkívül szoros mezőny számos szavazat egyenlőséghez közeli pontozást eredményezett, több kiváló munkát a zsűri külön dicséretben részesített. Ezek a követezők:
- Barna Bálint - Eugenia Zsenya Bulah – Gróf: Parasomnia
- Szombat Éva - Sármán Nóra: Sleeping Beauty
- Daphne Samaras: 486
- Baráti Vince: Take me into your skin
- Gyarmati Dezső: Tense
- Viszlay Márk: Celestial body
- Móró Máté-Ráday Péter-Varga Noémi: Cut out

A fesztivál nemzetközi szekciójában, információs vetítéseken 30 külföldi divatfilm került levetítésre, a bevételeit jótékonysági célokra felajánló Japán napon pedig közel 20 japán márka bemutatkozása történt meg. Európai premierje volt Jun Takahashi Undercover designer életét és munkáját bemutató Mirror című dokumentumfilmnek. Az aznapi kerekasztal beszélgetés során Vágvölgyi B. András-író, filmes, Fogt Linda – stylist és Herold Henrietta designer a japán popkultúra és divat metszéspontjait ütköztette. Megtiszteltetés, hogy a fesztivál ezen napjáról a Mercedes-Benz Tokyo Fashion Week oldala is tudósított.


A szakmai napot nyitó modell-kerekasztal beszélgetés alkalmával először kapcsolódtak egy beszélgetésbe a különböző modellgenerációk képviselői, így Pataki Ági, Liebhaber Judit, Görög Zita, Varga Ágota és Barabás Heni. Ugyancsak elsőként rendezte meg a fesztivál a gyakorló és aktív divatfotósok gyűjteményes kiállítását, ahogyan tematikus Power Power Power! című ruhainstallációja is sok elismerésben részesült. A plenáris konferencia előadásokon Oltai Kata az IT girl jelenséghez kapcsolódó hazai filmek hatásáról beszélt, Abodi Dóra a szuperhősök és a divat kapcsolatát boncolgatta, Szűcs Péter pedig Szatmári Judit viselettörténésszel és F. Dózsa Katalin művészettörténésszel beszélgetett a pesti divat egyedi vonásairól. A konferencia nap második felében a nemzetközi előadók prezentáltak, így Harry Weiler a Not just a labelről tartott előadást, Jason Last az általa készített divatfilmeket mutatta be, Andreas Waldschütz és Adia Trischler pedig a Meta.Morph című filmükről és a filmkészítés kulisszatitkairól meséltek.

Összességében a Design Terminálban rendezett második Fashion Video Festival hete ismét bebizonyította, hogy a divatvideó új médiuma, illetve a rövidfilmes verseny köré csoportosuló kísérő rendezvények hangsúlyos és nemzetközi színvonalú divateseménnyel gazdagíthatják Budapestet.

 

 






nka emblema 2012