sex hikaye

Médiatanács: 20 milliós pályázat forgatókönyvírásra és filmtervek fejlesztésére

A bizottság tagjai Medveczky Balázs, Bereményi Géza, Szálinger Balázs

2011. november 17. - filmhu
Médiatanács: 20 milliós pályázat forgatókönyvírásra és filmtervek fejlesztésére

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa 20 milliós keretösszeggel pályázatot írt ki tévéfilm-forgatókönyvek írására és tévéfilmtervek fejlesztésére.

 

 

A Médiatanács által most kibocsátott új szemléletű pályázati felhívás figyelembe vette a filmszakmai konzultációkon felmerült javaslatot, miszerint a hazai filmipar örömmel venné, ha tévéfilmes forgatókönyvek és filmtervek magalkotását is támogatná a hatóság. A televíziós filmalkotások forgatókönyveire és filmterveire idén 20 milliós pályázati keretösszeg áll rendelkezésre.

A Médiatanács fontos célja, hogy a tehetséges alkotókat az ötlettől a megvalósításig, a filmtervektől a gyártásig támogassa. A forgatókönyvek és filmtervek készítésének támogatásával a Médiatanács biztos alapot kíván nyújtani a magyarországi közszolgálati televíziókban vetítendő, értékes televíziós filmalkotások megszületéséhez. A mostani kiíráson nyertes forgatókönyvekből és filmtervekből magas színvonalú klasszikus televíziófilmek és filmsorozatok készülhetnek. A gyártás támogatását szolgáló újabb pályázatokat a Médiatanács előreláthatólag a jövő év első negyedében hirdeti meg.

A Médiatanács megválasztotta a pályázatot elbíráló bizottság munkatársait. Az elnöki tisztet Medveczky Balázs tölti be. A televíziófilm-forgatókönyvek és -tervek fejlesztésével foglalkozó bizottság tagja továbbá Bereményi Géza, író, filmrendező és Szálinger Balázs, író, költő, fordító.

A pályázati kiírás további részleteiről péntektől a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási terület honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.






nka emblema 2012