sex hikaye

Médiatanács: Indulnak a tévéfilmes pályázatok

Dokumentum-, ismeretterjesztő és animációs filmekre is lehet idén pályázni

2011. november 13. - filmhu
Médiatanács: Indulnak a tévéfilmes pályázatok

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa filmes pályázati felhívásokat bocsátott ki a nem egész estés televíziós műfajok támogatására. A dokumentum-, ismeretterjesztő és animációs filmek alkotói még az idén összesen 340 millió forintos támogatási keretre pályázhatnak.

 

 

A Médiatanács 2011. évi támogatási tervében meghirdetett pályázatokon keresztül az animációs filmekre idén 90 millió, a dokumentumfilmekre 140 millió és az ismereterjesztő filmekre 110 millió forint jut. A Médiatanács által kibocsátott új szemléletű pályázati felhívások figyelembe veszik a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos koncepcióját, a mintegy fél éve tartó filmszakmai konzultációk során született javaslatokat, valamint a több mint 14 éves pályáztatási gyakorlatot, így az alkotók a korábbiakhoz képest egyszerűbb, ésszerűbb és kiszámíthatóbb rendszer szerint pályázhatnak.

A Médiatanács az elsősorban televíziós bemutatásra készülő, közérdeklődésre számot tartó, minőségi tartalmakat és a tehetséges alkotók munkáit kívánja támogatni. A pályázati kiírások ezért olyan animációs, ismeretterjesztő és dokumentumfilmek gyártását helyezik előtérbe, amelyek magas színvonalú, tartalmas kulturális élményt jelenthetnek minden tévénézőnek.

A Médiatanács megválasztotta a három, pályázatokat elbíráló bizottság munkatársait. Az elnöki tisztet mindegyik testületnél Vitézy László tölti be. A dokumentumfilmekkel foglalkozó bizottság tagja még Dobos Menyhért, Hermann Róbert, Szakály István és Török Gábor. Az ismeretterjesztő filmeket elbírálásában Bokor Attila, Dobos Menyhért, Gazda István és Tőkéczki László is részt vesz. Az animációs filmek pályázati értékelésében Erkel András, Kerek Béla, Medveczky Balázs és Varsányi Ferenc működik még közre.

A többlépcsős pályázati eljárásban az első beadási határidő november 29., a pályázati kiírások részleteiről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.






nka emblema 2012