sex hikaye

Mediawave: A Valami kék és a Bibliotheque Pascal a legjobb

Másodszorra Szombathelyen

2011. június 13. - filmhu
Mediawave: A Valami kék és a Bibliotheque Pascal a legjobb

Véget ért a 21. Mediawave Fesztivál, tegnap átadták a Párhuzamos Kultúráért Díjakat, és a filmes zsűri elismeréseit. Másodjára ért véget a fesztivál Szombathelyen, a tavalyi debütálás után elmondható: Szombathely befogadta a fesztivált.

 

PÁRHUZAMOS KULTÚRÁÉRT DÍJ 2011

BOKA GÁBOR - rendező, előadó, iparművész
Nemezes és bőrös iparművészeti tevékenysége mellett ő alapította meg a Lopótök Színtársulatot, amely új színt hozott a magyar vásári komédiás világba. 1993 és 1999 között ő rendezte a MEDIAWAVE Fesztivál nagy tömegeket megmozgató utcai rendezvényeit, fesztiválzáró produkcióit. 2010-tol a Magyar Hagyományőr Világszövetség tiszteletbeli elnökségi tagja.

HORVÁTH M. JUDIT – fotográfus
Horváth M. Judit asszimilálódott cigány családba született. Évekig az Amaro Drom roma magazin fotóriportereként és képszerkesztőjeként dolgozott, később a lap főszerkesztője lett. Férjével, Stalter Györggyel végigfotózták Magyarország cigánytelepeit és a pesti gettósodó kerületeket. Közös munkájuk a Más Világ című könyv. Csalóka Látszat címmel a Mai Manó Házban 2009-ben állította ki közel tíz év alatt készült anyagát. Tagja a Magyar Fotóművészek Szövetségének, számos egyéni és csoportos kiállításon vett részt.

Dr. MÁRIÁS - író, muzsikus, képzőművész
Máriás Béla a Tudósok együttes frontembere Újvidéken született. Összművészeti munkásságára főleg a harsány és kritikai hangvétel, valamint a kelet-európai identitásból, történelmi és politikai sajátosságokból fakadó létkérdések jellemzők. Alkotói nyelvezetében az avantgárd, a dadaizmus, a pop art és a szürrealizmus eszközeivel operál. Művészeti, közírói tevékenységét társadalomsebészetként definiálja.

SINAI VARGA GIZELLA - festőművész
A több mint négy évtizede Iránban élő Sinai Varga Gizella különleges jelensége az egyetemes magyar képzőművészetnek. Eddigi munkássága során 16 önálló és több mint 100 csoportos kiállításon vett részt Iránban és a világ több országában. Munkásságában harmonikusan ötvöződik a perzsa és a magyar hagyomány.

TANAI ERZSÉBET - népdalénekes, népzeneoktató
A Népművészet Ifjú Mestere. Élethivatása a népi éneklés újjáélesztése és közkinccsé tétele. A gencsapáti Művelődési Ház és Könyvtárban húsz éve jött létre a Vasi Népdalstúdió, majd utánpótlás csoportjuk a Kökörcsin Együttes és a Perenyei Férfi Népdalkör. Fontos kérdés számára a gyermekek tanítása, és tanítványai számtalan szakmai elismerésben részesültek: eddig egy csoportja és három szólistája nyerte el a Népművészet Ifjú Mestere címet.

STEVAN KOVACS TICKMAYER - muzsikus, zeneszerző
Újvidéken, a Vajdaságban született. 1991 óta Franciaországban él és dolgozik. A világhírű rendező, koreográfus Nagy József (Joseph Nadj - Theatre Jel - Orléans) új színházának zeneszerzőjeként és muzsikusaként fellépett az összes jelentős európai és nem európai színházi fesztiválon. Gidon Kremer invitálására több neves kortárs zenei fesztiválra kapott meghívást műveinek bemutatására.

 



NEMZETKÖZI FILMES ZSŰRI:

JÁTÉK- ÉS KISJÁTÉKFILM
- Durst György, producer (Magyarország)
- Vivi Dragan Vasile, operatőr, producer (Románia)
- Damjan Kozole, filmrendező (Szlovénia)

ANIMÁCIÓS-, KÍSÉRLETI- ÉS DOKUMENTUMFILM
- Pritt Tender, animációs filmrendező (Észtország)
- Boris Mitic, dokumentumfilm rendező (Szerbia)
- Varga Sinai, Gizella festőművész (Irán/Magyarország)



DOKUMENTUMFILM, KÍSÉRLETI FILM, ANIMÁCIÓS FILM díjazottak:

A KPMG által felajánlott „Felelős Társadalomért” díjat kapta
- Loving Sophia / Drága Sophia
Rendező: Ohad ITACH / Izrael

Legjobb dokumentumfilm
- Hunky Blues - Az amerikai álom / Hunky Blues – The American dream
Rendező: FORGÁCS Péter /Hungary

Legjobb animációs film
- Sáiva
Rendező: Tuva SYNNEVAG Norvégia

Legjobb kísérleti film
- The Great Race / A nagy futam
Direct Rendező: Kote CAMACHO / Spanyolország


KISJÁTÉKFILM –NAGYJÁTÉKFILM

A zsűri fődíja
- Silent Souls / Csendes Lelkek
Rendező: Aleksei FEDORCHENKO / Oroszország
- Bibliothéque Pascal
Rendező: Hajdu Szabolcs

Legjobb operatőr
- Don’t be afraid, Bi! / Ne félj, Bi!
Operatőr: Quang Pham Minh Vietnám-Franciaország-Németország

Legjobb Kisjátékfilm
- Valami kék
Rendező: Zomborácz Virág



Címkék

hír , MediaWave , szombathely , díjak


(1) 
Hozzászólások
1-1  /  1
2011. június 15. szerda, 10:29#1| olimoli
szerintem nincsen szükség egy olyan nemzetközinek nevezett fesztiválra, amelyik egy két évvel ezelőtti magyar filmet tud felmutatni legjobbként a versenyében, és amelyik minden évben a Durst György érdekeltségi körébe tatozó kisjátékfilmeket válogatja be és díjazza, úgy, hogy ő rendszeresen tagja a zsűrinek.

nka emblema 2012