sex hikaye

Mégsem lesz látható Fliegauf Benedek filmje a Filmszemlén

2012. január 23. - filmhu
Mégsem lesz látható Fliegauf Benedek filmje a Filmszemlén
Mivel a Berlinale meghívta a versenyprogramjába Fliegauf Benedek Csak a szél című filmjét, ezért azt nem vetíthetik a február 2. és 5. közötti 43. Magyar Filmszemlén - értesült pénteken az MTI.

"A Berlinale fesztiváligazgatója, Dieter Kosslick arról tájékoztatott minket, hogy a jelenlegi berlini versenyszabályok szerint a versenyfilmek világpremierjét a fesztiválon kell megtartani. Fliegauf Benedek Csak a szél című filmjének magyarországi bemutatójára ennek értelmében kizárólag a fesztivál után, február 19-ét követően kerülhet sor. Nagyon sajnáljuk, hogy a film mégsem szerepelhet a 43. Magyar Filmszemlén, ezért kérjük a szervezők és a magyar közönség türelmét és megértését" - közölte Bártfai Andrea, a film sajtófőnöke az MTI-vel.

A magyar-német-francia koprodukcióban készült filmet - amelynek vezető producere Mécs Mónika és Muhi András (Inforg-M&M Film) - a február 9. és 19. között zajló 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába hívták meg. A hírt a filmművészet kiemelkedő újdonságait felvonultató Berlinale múlt hét hétfőn hozta nyilvánosságra.
Az idei berlini filmfesztivál másik magyar vonatkozása, hogy csütörtökön a német szervezők bejelentették: a "magyarországi politikai események miatt", versenyen kívül műsorra tűzik a Tarr Béla irányításával készült Magyarország 2011 című szkeccsfilmet a Berlinale rövidfilmes szekciójában. A rövid epizódokból álló, 75 perces filmet olyan alkotók jegyzik, mint Jeles András, Kocsis Ágnes, Török Ferenc, Szabó Simon, Mészáros Márta, Forgács Péter, Siroki László, Pálfi György, Fliegauf Benedek, Salamon András vagy Jancsó Miklós. A Berlinale honlapján is megtalálható hivatalos közlemény szerint a Magyarország 2011 vetítését követően Tarr Béla részvételével vitát rendeznek "a jelenlegi magyarországi helyzet" témájában. Az alkotás a Filmszemlén is látható lesz.





nka emblema 2012