sex hikaye

Megújul a nem egészestés filmek támogatása

Az NMHH Médiatanácsának közleménye

2011. szeptember 26. - filmhu
Megújul a nem egészestés filmek támogatása

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa legutóbbi ülésén megtárgyalta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) éves támogatási tervét, és elfogadta a televíziós bemutatásra szánt dokumentum-, ismeretterjesztő-, és animációs filmek megújult pályáztatási koncepcióját.

 

 

A most elfogadott dokumentum az MTVA és jogelődje 14 éves pályáztatási gyakorlatának tapasztalatain és az elmúlt időszakban a Médiatanács által folytatott filmszakmai konzultációk eredményeit felhasználva készült. Az úgynevezett nem egészestés televíziós műfajok támogatására kiírt pályázati eljárások gyökeresen megújulnak, átláthatóbbá és egyszerűbbé válnak.

A kiszámítható, a forgatási időszakokhoz igazodó, többfordulós kiírások a pályázók munkáját hivatottak megkönnyíteni. A pályamunkák előszűrése, a versenyző alkotások és az alkotók, többlépcsős megmérettetése garantálja a sokszínű és kiemelkedő színvonalú pályamunkák megszületését.

A többlépcsős pályáztatási rendszerben új elem a személyes konzultáció lehetősége, amelynek során a pályázó a bírálóbizottság előtt szóban is érvelhet filmterve mellett. Mindez lehetőséget teremt arra, hogy valóban a legértékesebb és legtöbb nézőt képernyő elé vonzó alkotások részesüljenek támogatásban.

Az új koncepció fő célja a valódi értékek támogatása és a közpénzek felelős felhasználása, ugyanakkor maximálisan figyelembe veszi a Médiatanács és a filmes szakma konzultációi során megfogalmazott javaslatokat, igényeket.

A testület a közszolgálati célú tartalmak gyártását előtérbe helyező pályázatokra idén 400 millió forint keretösszeget különít el.

A három filmes műfaj mellett tévéfilm-forgatókönyvek, tévéfilmtervek támogatására is pályázni lehet, és lehetőség nyílik arra is, hogy az alkotók előre nem tervezhető, de sokakat érintő, egyik napról a másikra aktuálissá váló témák támogatására is pályázzanak.

Az MTVA az új pályázati felhívásokat október 7-ig terjeszti a Médiatanács elé, ezzel lehetővé teszi azt, hogy a legjobb pályázók még az idén támogatáshoz jussanak.






nka emblema 2012