sex hikaye

Mesére készül Guillermo Del Toro

Horror után Disney

2003. február 28. - filmhu
1-1  /  2
Mexikó legvizuálisabb horrormestere, Guillermo Del Toro a Disney számára fog élőszereplős és komputer-animált családi mozit készíteni. Kenneth Grahame Békavári uraság (Wind in the Willows) című, angolszász körökben rendkívül népszerű meséjét már számos alkalommal mozgóképre alkalmazták.
A családi mozi meglehetősen szokatlan vállalkozás egy rendező részéről, aki eddig olyan szuggesztív horrorokkal építette renoméját, mint a Cronos, a Mimic, az Ördöggerinc, vagy legutóbb a Penge II.

Kenneth Grahame meseregényét eddig már nyolcszor vitték filmre (a Monthy Pythonos Terry Jones-változat itthon a videótékánkban landolt), a U.S.C. két filmszakos diákja mégis új életet lehelt belé, hisz a lehasznált sztorit futurisztikusan feltatarozó treatmenjüket közel 300 ezer dollárét vásárolta meg a Disney.

A produkció költségvetése igen magasra rúghat, mert a sztori számos speciális effektet igényel. A beszélő állatokat például digitális animációval akarják életre kelteni.

A forgatókönyvet Del Toro írja Matthew Robbins-szal közösen, akivel már a Mimic szkriptjét is együtt jegyezték. A páros eközben szintén kezelésbe vette H.P. Lovecraft Az őrület hegyei című epikus horrorját, de a mexikói rendező mindenekelőtt a Hellboy című Dark Horse képregény filmváltozatát kezdi el forgatni márciusban Prágában, Ron Perlmannel a címszerepben.

Címkék

hír


1-1  /  2

nka emblema 2012