sex hikaye

Mészáros Márta Prima-díjat kapott

Bejelentették az idei Prima-díjasok névsorát

2013. augusztus 29. - filmhu
Mészáros Márta Prima-díjat kapott

Bejelentette az idei Prima-díjasok névsorát Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány új kuratóriumának elnöke. A Prima Primissima Díj értéke marad 15 millió forint, a Primák viszont 3 millió helyett már 5 milliót kapnak.

 

A díjat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői kapják a december 6-i gálaesten. Idén már 11. alkalommal ítélik oda a Prima Primissima Díjakat, amelyeket 2013-tól az OTP Bank gondoz és finanszíroz - mondta Csányi Sándor elnök-vezérigazgató a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

A Prima Primissima Díjra idén 483 jelölés érkezett. Jelölteket a VOSZ megyei és szekcióelnökei, a szakmai testületek tagjai, a Prima Primissima Alapítvány Kuratóriumának tagjai, az elmúlt év Primissimái, illetve az egyes kategóriákban a kategóriák érdekvédelmi, szakmai és civil szervezetei állíthatnak.

A jelölésekből az egyes kategóriák szakmai testületei legfeljebb tíz jelöltet választottak ki, akik közül a kuratórium tagjai titkos szavazással három-három Primát választottak. A szakmai testületek tagjainak nevét Csányi Sándor egyelőre nem árulta el. A tíz kategória 30-as listájáról egy-egy Primissimát választanak a december 6-i gálaest napján. A Primák 2013-tól – az eddigi 3 millió forint helyett – fejenként 5 millió forint, míg a Primissima-díjasok változatlanul 15 millió forint díjazásban részesülnek.

Ugyancsak a 15 millió forintnak megfelelő 50 ezer eurót ér a közönségdíj, amelyet a Prima Primissimát alapító és azt az első 10 évben finanszírozó Demján Sándor ajánlja fel. Kincsem, a csoda ló szobrát Szmrecsányi Boldizsár az ég felé nyilazó ifjút ábrázoló szobra vált fel, amelyet alkotói pályázaton választottak ki.

Prima-díjas (egyben Prima Primissima Díjra jelölt) 2013-ban:

Irodalom
- Lackfi János
- Szalay Károly
- Vathy Zsuzsa

Színház- és filmművészet
- Eszenyi Enikő
- Mészáros Márta
- Molnár Piroska

Képzőművészet
- Nádler István
- Orosz István
- Vinczellér Imre

Tudomány
- Bor Zsolt
- Erdei Anna
- Freund Tamás

Oktatás és köznevelés
- Bagdy Emőke
- Pál Ferenc
- Pető Intézet

Építészet és építőművészet
- Bachman Zoltán
- Golda János
- Karácsony Tamás

Sajtó
- Gundel Takács Gábor
- Novotny Zoltán
- InfoRádió

Sport
- Darnyi Tamás
- Jónyer István
- Szekeres Pál

Népművészet és közművelődés
- Hoppál Mihály
- Kiss Ferenc
- Petrás Mária

Zeneművészet
- Marton Éva
- Snétberger Ferenc
- Amadinda ütőegyüttes
    

"Nehéz időkben különösen fontos a minőségi teljesítmény, a példaértékű emberi és szakmai elhivatottság elismerése, a példaképek kiemelése. A Prima Primissima ennek a küldetésnek a következetes képviselője" – hangsúlyozta Csányi Sándor elnök. Újságírói kérdésre hozzátette, hogy a díjak kérdésében a kuratóriumra egyik politikai oldaltól sem nehezedik nyomás.

A Prima Primissima Díj 2005-ben egészült ki a területi Prima-díjak rendszerével. 2007 óta önálló díjjal jutalmazzák a fiatal kiválóságokat. A harminc éven aluliak díjazására jött létre a Junior Prima Díj. Az elismerésnek öt társalapítója van, mindegyikük egy-egy önálló kategória mecénási feladatait vállalta fel.

A Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a zeneművészet, a Docler Holding a népművészet és közművelődés, az Erste Bank a sajtó, az FHB Bank pedig a színház- és filmművészet terén kiemelkedő fiatal tehetségeket támogatja.






nka emblema 2012