sex hikaye

Mexikóban is Pálfi a legjobb

FICCO –dí

2007. március 7. - filmhu
Mexikóban is Pálfi a legjobb
Pálfi György a legjobb rendezés díját vehette át a Taxidermiá-ért Mexikóvárosban, a trófeát a zsűrielnök Geraldine Chaplin adta át a záróünnepségen. A mexikói nemzetközi filmfesztivál, a FICCO történetében először díjaztak magyar alkotást adta hírül a Filmunió.

Mexikóváros grandiózus nemzetközi filmfesztiválján Pálfi György nyerte el a legjobb rendező díját Taxidermia című művéért. A trófeát a rendező személyesen vette át a záróünnepségen. A mexikói fővárosban immáron negyedik alkalommal rendezték meg március első napjaiban a kortárs filmművészeti fesztivált, a FICCO-t. A több mint 220 filmet felvonultató rendezvényen idén volt először magyar alkotás a díjazottak között. A nemzetközi zsűri elnöke Geraldine Chaplin világhírű színésznő volt.

Pálfi György második játékfilmjét a Taxidermiá-t a tavaly Cannes-ban tartott világpremier óta számos rangos nemzetközi filmfesztivál hívta meg. A Parti Nagy Lajos novellái alapján készített film rendezését Antalyában, Brüsszelben, Chicagóban, Cottbus-ban és Kolozsváron is díjjakkal jutalmazták. Észtországban a filmkritikusok kedvence volt, legutóbb pedig Portóban lett közönségdíjas.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012