sex hikaye

Mexikói díj Lichter Péter kísérleti filmjének

Look Inside The Ghost Machine

2013. július 29. - filmhu
Mexikói díj Lichter Péter kísérleti filmjének

Lichter Péter Look Inside The Ghost Machine című montázsfilmje elnyerte a Guanajuato Nemzetközi Filmfesztivál legjobb kísérleti filmjének járó díját. A július 19-28. között, tizenhatodik alkalommal megrendezett filmfesztivál Mexikó egyik legrangosabb filmes rendezvénye.

 

Az animációs és kísérleti filmek zsűrijében David O’Reilly, Carlos Amorales és az Oscar-díjra és Arany Pálmára jelölt Don Hertzfeldt foglalt helyet.

A Look Inside The Ghost Machine című montázsfilm super 8-as celluloid szalagok roncsolásával és animálásával készült. A film zenéjét Horváth Ádám Márton készítette, a nyersanyag előkészítésében Szécsényi-Nagy Loránd médiaművész segédkezett. Lichter Péter filmjét korábban a Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon és a New York-i Tribeca filmfesztiválon is bemutatták.

lichter3 500

Idén a Guanajuato Filmfesztiválon retrospektív programot rendeztek Danny Boyle és Darren Aronofsky életművéből, aminek apropóján a két rendező mesterkurzusokat tartott a fesztivál ideje alatt. A fesztivál fődíját a Sundance-nyertes Fruitvale Station nyerte, Ryan Coogler rendezése.






nka emblema 2012