sex hikaye

Miamiban a Konyec

Amerikai premier

2008. február 27. - filmhu
Miamiban a Konyec
Rohonyi Gábor első rendezése indul a 25. Miami Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában. A nagyszabású seregszemlén lesz a One Water című 14 ország részvételével készült dokumentumfilm világpremierje, amelynek egyik epizódja Magyarországról szól - adta hírül a Filmunió.

25. alkalommal lesz nagyszabású mozgókép seregszemle helyszíne a dél-floridai Miami. Az 54 ország részvételével megrendezendő nemzetközi fesztivál február 28 – március 9. között közel 200 filmet mutat be.

A nemzetközi versenyprogramba - melyben pályakezdő direktorok munkái szállnak ringbe a 25 ezer dolláros fődíjért - 14 vetélytárssal együtt indul Rohonyi Gábor „easternje”, a Konyec. A Keres Emil, Földi Teri, Schell Judit és Schmied Zoltán főszereplésével készült magyar filmnek Miamiban lesz az amerikai premierje. A 38. Magyar Filmszemle legjobb zsánerfilm, valamint közönségdíjával kitüntetett alkotást a rendező, Rohonyi Gábor személyesen mutatja be a miami filmfesztivál közönségének.

A nagyvilág filmkritikusait tömörítő FIPRESCI zsűrijében Csákvári Géza, a Népszabadság munkatársa vesz részt a dél-floridai mozgókép ünnepen. A szervezet számos nemzetközi filmfesztiválra delegál zsűrit. Miamiban Csákvári Gézával együtt Chiara Arroya Cella mexikói és Rob Nelson amerikai filmkritikusok döntenek a FIPRESCI-díj sorsáról.

A jubileumi miami filmfesztiválon lesz a 14 országban forgatott nagyköltségvetésű amerikai dokumentumfilm, a One Water világpremierje. A föld ivóvízkészletéről, a víz és az ember kapcsolatáról mesélő film egyik epizódját Magyarországon forgatták mohácsi cigányzenészek közreműködésével. A One Water rendezője Sanjeev Chatterjee, a Miami Egyetem professzora. A magyar epizód egyik alkotója Vujity Tvrtko volt, aki szerint a One Water „nagyszerű propagandája lesz Magyarországnak, hiszen nagyon pozitív színben tűnik fel országunk a filmben”. Március 9-én a One Water világpremierjén Miamiban jelen lesz Vujity Tvrtko.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012