sex hikaye

Mire jó egy Kristály Glóbusz?

A Karlovy Vary filmfesztivál legjobb trailerei

2015. július 1. - filmhu
Mire jó egy Kristály Glóbusz?

Andy Garciával, Jude Law-val és John Malkovich-al hangolódunk a pénteken startoló Karlovy Vary Nemzetközi filmfesztiválra. Nézd meg a KVIFF legjobb trailereit!

 Pénteken kezdődik az idei Karlovy-i Vary filmfesztivál, de nem csak a díjazásra váró filmeket várjuk tűkön ülve, hanem a fesztivál tradícionális fekete-fehér trailerét is. 2008 óta minden évben remek kis filmecskékkel ajándékoznak meg bennünket a fesztivál szervezői, amelyeket két nemzetközileg elismert reklámfilmes rendező Ivan Zachariáš and Martin Krejčí készít. Az első szériában Danny DeVito, Harvey Keitel, Miloš Forman és Věra Chytilova szerepelt, az eltelt hét évben Andy Garcia, Helen Mirren, John Malkovich, Juda Law, Jiří Menzel, Otakar Vávra és Miroslav Ondříček is feltűnt a trailerekben.

Az idei, 50. fesztivál trailerének főszereplője a tavaly életműdíjjal jutalmazott Mel Gibson lesz, a kisfilmet sztoriját idén is Martin Krejci írta, a forgatás Los Angelesben volt, májusban. A színész-rendező-botrányhős filmecskéje sajnos még nem elérhető, de a korábbi darabokat is érdemes feleleveníteni, mi három kedvencünket válogattuk össze.

2010-ben, a 45. KVIFF-re készült John Malkovich kisfilmje. A színész 2009-ben kapott életműdíjat és nem a legjobb színész vagy rendező díját, ahogyan arra a kíváncsi taxisofőr tippel.

Andy Garcia 2006-ban kapta meg a fesztivál életműdíját, amely akkor is jól jön, ha nincs nála a lakáskulcsa.

Jude Law a 45. fesztiválon, 2010-ben a fesztivál elnökének különdíját vette át, amit kreatív módon hasznosít újra kisfilmjében.






nka emblema 2012