sex hikaye

Molnár György filmjei Rómában, a Filmarchívum kezelheti a filmjogokat

Szombati gyorshírek

2009. november 7. - filmhu
Molnár György filmjei Rómában, a Filmarchívum kezelheti a filmjogokat
A közeljövőben Molnár György három Kosztolányi, illetve Csáth adaptációját mutatják be a római Magyar Intézetben, a Magyar Nemzeti Filmarchívum vagyonkezelésébe kerülhetnek a magyar filmvagyonhoz kapcsolódó filmjogok, és Európa legjobb filmstúdióját hozná létre Rákospalotán a Raleigh Studios elnöke.

Molnár György filmjei Rómában

Molnár György Kosztolányi és Csáth adaptációit vetítik a közeljövőben a római Magyar Intézetben, az Accademia d’Ungheria in Roma-ban. November 13-án bemutatják Kosztolányi Dezső A rossz orvos című írásának olasz fordításban megjelent kötetét, továbbá levetítik Molnár György azonos című filmjét is. Az 1996-ben készült alkotás főszerepében Kubik Anna és Gáspár Sándor látható, de feltűnik a vásznon László Zsolt, Dunai Tamás és Csomós Mari is. A későbbiekben levetítésre kerül az 1988-ban Csáth Géza írások alapján készült A varázsló álma is Eperjes Károllyal és Udvaros Dorottyával a főszerepben, illetve a három Kosztolányi novellából álló, két évvel ezelőtt forgatott Tavasz, nyár, ősz című szkeccs-film is.


Werk: Molnár György Kubik Annával és Bárány Péterrel


A Nemzeti Filmarchívum kezelheti a filmjogokat

Ingyenesen a Magyar Nemzeti Filmarchívum vagyonkezelésébe kerülhetnek a magyar filmvagyonhoz kapcsolódó filmjogok - az erről szóló szerződés tervezetét szerdai ülésén hagyta jóvá a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT). A döntéssel egy régóta húzódó ügy megoldására nyílik mód a közeljövőben. A szerződés aláírását követően a korábban az állami filmtársaságok tulajdonában lévő, a nemzeti filmvagyonba tartozó mintegy 1630 filmhez kötődő szerzői vagyoni jogok, felhasználási jogok, filmelőállítói szomszédos jogok, valamint a negatív kópia feletti tulajdonosi jogok a Filmarchívumhoz kerülhetnek.


Európa legjobb filmstúdióját hozná létre Rákospalotán a Raleigh Studios elnöke

"Ez lesz a legjobb filmstúdió az egész kontinensen. Pontosan úgy fog működni, mintha Hollywoodban lenne" - mondta Michael Moore, a Rákospalotán filmstúdiót építő Raleigh Studios elnöke a Los Angeles Timesnak kedden. A stúdióberuházás a George és Mark Rosenthal ingatlanfejlesztők tulajdonában lévő, Amerikában már közel 40 stúdiót működtető Raleigh Studios és a magyar befektetők alkotta Origo Film Group közös vállalkozása. Az MTI úgy értesült, hogy a tervek szerint 2010 áprilisában megnyíló, 70 millió dollárból felépülő "stúdiónegyed" egy 4100 négyzetméteres szuperszínpaddal, egy 15 hektáros, szabadtéri forgatásokhoz használt kültéri területtel, valamint egy filmes képzőközponttal is rendelkezik majd.






nka emblema 2012