sex hikaye

Moore az egészségügyet veszi célba

Folytassa, Michael!

2004. szeptember 24. - filmhu
Moore az egészségügyet veszi célba
Az utóbbi két filmje előtti munkájában Michael Moore-nak már volt egy szereplője, akit az egészségügy útvesztőibe követett a provokatív dokumentumfilmes. A betegnek szervátültetésre lett volna szüksége, a biztosító azonban nem volt hajlandó kifizetni a költségeket - egész addig, amíg Moore rendezett (és természetesen filmre vett) egy műtemetést a betegnek a biztosító irodája előtt.

Moore most visszatér a témához, ezúttal egy egész filmet szentel az amerikai egészügyi rendszer elleni támadásnak. A Sicko munkacímen futó projekt gyártására és forgalmazására már meg is kötötték a szerződéseket.

"Úgy gondolom, az amerikaiaknak nagyon szeretnék látni, hogyan büntetjük meg az egészségügyi biztosítókat", nyilatkozta Moore a Variety-nek.    

A Fahrenheit 9/11 körüli forgalmazási problémák a Sicko-t már feltehetően nem sújthatják: a Miramax vezetői az előző siker után azonnal rábólintottak a tervre. A Fahrenheit csupán 6 millió dollárból készült és csak az USA-ban 120 milliót jövedelmezett.

A Miramax tulajdonosa, a Disney nem volt túlzottan lelkes, hogy ismét érintkezésbe kerül Moore-ral, aki továbbra is nagy hévvel vesz részt az elnökválasztási kampányban. Írt egy cikket a USA Today nevű lapba és a republikánus gyűlést is meglátogatta New Yorkban.

Több helyen erős ellenérzéseket is kiváltott megjelenése, például a California Egyetemen tegnap megtiltották, hogy beszédet tartson. Az egyetem vezetősége úgy ítélte meg, hogy egy nyilvánvalóan Bush-ellenes beszédet a választások célegyenesében befogadni nem lenne tisztességes: "Mint nyilvános egyetem, nem engedhetjük, hogy az állami támogatást politikai partizán-akciókra vagy direkt politikai pártfogásra fordítsuk."






nka emblema 2012