sex hikaye

Moore csúcsra tör az Oscaron

A nagylelkű Michael

2004. szeptember 7. - filmhu
Moore csúcsra tör az Oscaron
Michael Moore nem a legjobb dokumentumfilm Oscar-díjáért folyó versenybe nevezi új filmjét: a Fahrenheit 9/11 egyenesen a csúcsra tör, a legjobb film kategóriában szeretne befutó lenni. Moore és producere Harvey Weinstein szerint több esélyük van, ha kizárólag a legnívósabb Oscart célozzák be maguknak, írja a Guardian. A dokus fődíjat pedig átengednék kedvenceiknek.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok

Habár a legjobb film díja nagy dicsőség lenne Moore számára, a rendező egy még nagyobb jutalmat vár: "Az igazi Oscar Bush elnök bukása lenne számomra november 2-án", nyilatkozta.

Moore döntését, miszerint a dokumentumfilmes versenybe nem nevez, azzal is indokolta, hogy szeretné támogatni a nem-fikciós munkákkal jelentkező "csapattársait", vagyis a McDonald's-os Super Size Me-t és a Control Room című, az al-Dzsazira arab televízióról szóló dokumentumfilmet. Moore tavaly már bezsebelte a doku-Oscart Bowling for Columbine című filmjével, most, mint állítja, szeretne másoknak is esélyt adni.

Nagylelkűsége ellenére ő sem járt rosszul filmjével: a Fahrenheit 9/11 csupán 6 millió dolláros költségvetésből készült, és máris csaknem 120 milliót jövedelmezett az amerikai mozikban.






nka emblema 2012