sex hikaye

Mozi a fejben - Treatment pályázat

Írj filmet a valóságból!

2005. augusztus 30. - filmhu

A filmhu és a Filmjus Alapítvány treatment-író pályázata

Küldj nekünk egy sztorit egy szabadon választott sajtóhír alapján*

A legjobb treatment íróját nettó 250 ezer Ft összeggel jutalmazzuk, s megadjuk a lehetőséget, hogy filmötletét egész estés nagyjátékfilmmé fejleszthesse a Filmhu Forgatókönyvíró Iskola keretén belül. További két treatmentet nettó 100-100 ezer Ft díjazásban részesít a zsűri.

Az összes induló szinopszisát és treatmentjét ingyenesen regisztrálja a Filmjus.

A verseny kétfordulós:

- Első körben 1-2 oldalas szinopszisokat várunk szeptember 30. 12:00-ig a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre .doc vagy .rtf formátumban, a pályázó elérhetőségeivel (szinopszis: pár mondat a karakterekről, esetleg a film világáról, a többi koncentráljon a cselekmény, az események leírására). Egy pályázó legfeljebb 3 szinopszissal pályázhat.
A szinopszis mellett jelöld, melyik hírt használtad kiindulási alapul. Nem kell szolgaian ragaszkodnod a valósághoz, nem dokumentumfilmeket várunk, elég ha a hír csak alapötletet szolgáltat, onnantól kezdve eluralkodhat a fikció.

- Második körben a legjobb 8 szinopszis íróját kérjük föl az 5-10 oldalas treatment megírására november 1-ig, melyekhez segítségül szakértői véleményt ad a zsűri.

Eredményhirdetés: november 7-én.

Zsűritagok:

Kőrösi Zoltán író-forgatókönyvíró-dramaturg, a zsűri elnöke;
Sós Mária rendező a Filmjus Alapítvány részéről;
Krigler Gábor és Lovas Balázs forgatókönyvírók, a Filmhu Forgatókönyvíró Iskola alapítói;
Schubert Gusztáv, a filmhu főszerkesztője és a Filmvilág főszerkesztő-helyettese.

* Néhány példa a választandó hírekhez, akár ezeket is lehet választani témául. Nem feltétlen csak a "nagy botrányok"-ról szóló sztorik lehetnek a befutók, akármilyen kis színes hírhez is hozzá lehet nyúlni:

Román kémnő, intim közelségben a kormányhoz
Brókerbotrány
Miskolcon toborzott drogfutárok, Kolumbiában bebörtönözve
Ámokfutó huszonévesek Fejér megyében, sorozatrablás és nemierőszak-hullám
Ügynökbotrányok: zenészek, művészek, politikusok, papok

További információ:

Lovas Balázs
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
tel: 411-1670





(351) 
Hozzászólások
351-349  /  351
2006. január 2. hétfő, 19:02#351| f.r.a.n.k.
feltettem a Haraigosi rövidfilm-szkriptemet a

http://forums.cjb.net/fkny.html

szkript-oldalak alá.
2005. december 29. csütörtök, 09:58#350| kriglergábor
Régi vesszőparipám, hogy aki ma igazi, minőségi narratívát akar kapni, az sorozatokat nézzen. A legjobb írók ma tuti szériákon dolgoznak, és nem véletlen, hogy egyre több producer is a tévés munkákban látja a jövőt. A mozi nézettsége meredeken megy lefelé, a televízióé növekszik. Egyre profibbak a sorozatok. A legizgalmasabb sztorikat az elmúlt évben kizárólag sorozatokban láttam. Amit nagyon érdemes: Drót, The Shield- Kemény zsaruk, 24, Prison Break, Veronica Mars, Over There, House MD, illetve a legfrisebb, és ebben az évben legnagyobbat ütött sorozat: Sleeper Cell. De ezeken túl még egy csomó, hihetetlenül minőségi sorozat van. Ez a jövő - a HDTV terjedése, illetve a hordozható eszközökre (pl iPod) olcsón letölthető sorozatepizódok terjedése miatt egyre több fog születni, a minőség pedig még tovább emelkedik. Még egy darabig biztosan.
 
Előzmény: torolt felhasznalo #349
 
2005. december 28. szerda, 20:17#349| torolt felhasznalo
Ismét csak megtapasztaltam azt az ellentmondásos dolgot, hogy miközben egyre nézhetetlenebbek az amcsi filmek, többek között a botrányosan szar forgatókönyvek miatt, a sorozatok zseniálisak. Fáj a szívem egy-egy epizód után, hogy milyen kevés hiányzik ahhoz, hogy egy igazán klassz film szülessen. Most épp a Vészhelyzeten élvezkedtem kicsit. Hihetetlen, hogy meg van írva egy-egy rész.

nka emblema 2012