sex hikaye

Napfény, filmek, málnaszörp

Szánsájn Fesztivál a Cirkóban

2010. június 8. - filmhu
Napfény, filmek, málnaszörp

A Cirko-gejzír mozi szembeszáll azzal az önbeteljesítő jóslattal, miszerint az emberek nem járnak nyáron moziba. Európa legkisebb mozija vígjátékokkal, málnaszörppel, fröccsel és hűvös moziteremmel várja a nézőket.

Tavaly júniusban volt a 15 éves a Cirko programsorozat, amelynek keretében összesen 102 filmet vetítettek, különböző kísérőrendezvényekkel. "Nagyon szép nézőszámot értünk el, amin teljesen ledöbbentünk, ugyanis éveken keresztül az volt a tapasztalatunk, hogy nyáron nem igazán van élet a mozikban, pláne a vizsgaidőszakban" - mondta Potyondi Rita Linda, a Cirko munkatársa. A tavalyi fesztivál zajos sikerén felbuzdulva - dacolva az eddigi forgalmazói gyakorlattal - 2009 júniusában kísérleti jelleggel behozták a Moszkva, Belgium című filmet, amely megerősítette azt a hipotézist, hogy a jó filmekre még a legnagyobb kánikulában is szívesen beülnek az emberek. A tavalyi pozitív tapasztalatok hatására idén júliusban két premierfilmmel is előrukkol a Cirko, és úgy döntöttek, a júniust is "megbolondítják" valamivel.


cirko_szansajn_sz
Jelenetfotó a Másnaposok-ból


"Arra gondoltunk, hogy a nyárra való tekintettel rácáfolunk arra a közhiedelemre, hogy a Cirkoban nem lehet vígjátékot nézni, ezért erre a műfajra építettük a Szánsájn Fesztivál tematikáját - lesznek olyan filmek is, amelyeket mi forgalmaztunk, és vidámnak gondolunk, és olyanokat is válogattunk a programba, amelyek személyes kedvenceink a a műfajból. Természetesen ezek sem a gáncsolós humorú amerikai mainstreamből kerülnek ki, de vetítjük például a Ponyvaregény-t, az O'Horten-t, Kecskebűvölők-et és a Másnaposok-at" - mondta a Cirko munkatársa. A melegre és a jó hangulatra való tekintettel a fesztivál ideje alatt minden látogató fröccsöt vagy málnaszörpöt kap a mozijegy mellé.

A júniusi Szánsájn Fesztivál után sem áll meg az élet a Cirkoban, hiszen júlis 1-től játsszák a Szarul állnak a dolgok című holland-belga vígjátékot, majd július 8-án debütál a Cirko "eddigi legnagyobb dobása", egy amerikai független film, az I love you Phillip Morris című vígjáték, amelynek Jim Carrey és Ewan McGregor a főszereplői. A nyári vígjáték-dömping után, szeptemberben pedig többek közt francia szerelmi drámákkal jelentkeznek majd a Cirko-munkások.

A Szánsájn Fesztivál műsorát itt találod!






nka emblema 2012