sex hikaye

Négy filmmel Annecyban

Nyócker!, Maestro, Mielőtt, Csigaember

2005. június 3. - filmhu
Négy filmmel Annecyban
Az animációs filmek legrégebbi és legnagyobb szabású európai mustráját a franciaországi Annecyban június 6 – 11. között rendezik meg - írja a Filmunió. A tekintélyes rendezvényen négy magyar alkotás öregbíti a magyar animáció jóhírét, köztük két produkció világpremierjére kerül sor.

Az egészestés filmek versenyébe mindössze öt alkotást hívtak meg a szervezők idén, köztük Gauder Áron Nyócker! című opuszát, melyre a hazai mozikban eddig majdnem 80.000 néző volt kíváncsi. A Nyócker!-ért Gauder Áront a februári Filmszemle zsűrije a rendezői látvány díjjával tüntette ki. Annecy-ban orosz, svéd, észt és dán alkotásokkal egy mezőnyben kel versenyre a fesztivál fődíjáért.

Két magyar kisfilm is bekerült a rövidfilmek versenyébe. M. Tóth Géza Maestro című ötpercesével szintén Annecy-ban találkozhat először a nagyvilág közönsége. A film a Maestro előadása előtti öt perc történéseibe nyújt bepillantást, és a film végi meglepetés sem marad el.

A rövidfilmverseny másik magyar résztvevője Ulrich Gábor Mielőtt című filmje, mely a Kecskemétfilm műhelyében készült, és számos fesztiválra nyert már meghívást szerte a nagyvilágban. Pál Balázs - Kollár Klemencz László Csigaember című filmjét a televíziós sorozatokat felvonultató programban mutatják be.






nka emblema 2012