sex hikaye

Nem szakmabeliek is jelentkezhetnek az Aranyszem pályázatára!

A fesztiválon Josef Demian tart mesterkurzust

2015. október 26. - filmhu
Nem szakmabeliek is jelentkezhetnek az Aranyszem pályázatára!

November 25-27. Josef Demian nagyváradi születésű, világhírű ausztrál operatőr háromnapos mesterkurzust tart Budapesten. A rendezvény célja az európai és nemzeti filmgyártások és filmművészeti irányok erősítése, jövőjük összehangolása. Ugyanekkor rendezik meg a XII. Aranyszem Operatőr Fesztivált is, ahol 15 kategóriában adnak majd ki díjakat. Idén először meghirdették az Extra kategóriát, melyre október 30-áig a nem szakmabeliek is nevezhetik alkotásaikat.

Az Aranyszem ideje alatt a Magyar Operatőrök Iskolája közösen a HSC-vel, Operatőroktatás a világban címmel háromnapos mesterkurzust szervez Josef Demian vezetésével fiatal filmeseknek a világ minden tájáról. A nagyváradi születésű világhírű operatőr, Josef Demian a mesterség egyik kiemelkedő pedagógusa, Novák Emil tanára is Ő volt a Sydney Filmfőiskolán, melyet évekig vezetett. Mindketten tagjai az Ausztrál Operatőrök Társaságának. Josef Demian a 70-es évek romániai filmjeiben volt a legaktívabb, számos díj és kitüntetés tulajdonosa, híres tanítványai közé tartozik például Dion Beebe, a Chicago vagy az Egy gésa emlékiratainak operatőre.

November 25-én Josef Demian elméleti előadásokat tart, illetve filmvetítéseken keresztül illusztrálja az operatőr szerepét a filmkészítésben. A kurzus második napja különösen izgalmasnak ígérkezik, mikor is műtermi forgatáson is kipróbálhatják magukat a résztvevők. A kurzus harmadik napján a felvett anyagot a diákok együtt tekintik meg és elemzik mesterükkel a Magyar Filmlaborban. A mesterkurzus új tanulási és találkozási lehetőséget kíván biztosítani a Magyarországon működő összes, filmképzésben részt vevő hallgató számára, hogy megismerkedhessenek a világ más országaiban működő iskolák hallgatóival is, és így valóban a jövő filmiparának részesei lehessenek. A rendezvény célja az európai és a nemzeti filmgyártások és filmművészeti irányok erősítése, jövőjük összehangolása. A kurzus fő támogatója a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt., a Magyar Filmakadémia és a Magyar Művészeti Akadémia.

josef600

Josef Demian

2015. november 25. és 27. között rendezik meg a Magyar Operatőrök Iskolája, a HSC együttműködésében a XII. Aranyszem Operatőr Fesztivált. A fesztivál 15 kategóriában – diák, kísérleti, híranyag, mozi előzetes, zenés klip, reklám, televíziós show műsor, természetfilm, dokumentumfilm, dramatizált dokumentumfilm, kisjátékfilm, tévéfilm, játékfilm, nemzetközi, koprodukciós játékfilm - ad majd ki díjakat. Idén először meghirdették az Extra kategóriát, melyre október 30-ig a nem szakmabeliek is nevezhetik alkotásaikat. Bármilyen hosszúságú, műfajú, bármikor és bárki által készített filmmel lehet indulni, amelyben az operatőri érzékenység felfedezhető!

A filmeket a Stábiskola címére: Budapest, 1145. Róna u.174. A épület. lehet beküldeni. Bővebb információ a Stábiskola honlapján. A zsűri tagjai: Kurt Brazda operatőr, AAC, az IMAGO vezetőségi tagja, Haris László fotóművész, az MMA tagja, Fáy Miklós újságíró, Novák Emil HSC operatőr, Orbán János Dénes költő-író és Schubert Gusztáv filmkritikus. „Az év operatőre” díjat az az operatőr kapja, aki a benevezett filmek közül a szakmai zsűri véleménye szerint a legmagasabb művészi színvonalon valósította meg munkáját.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának jóvoltából az Aranyszem történetében második alkalommal idén is négy kategória, dokumentumfilm, kisjátékfilm, természetfilm és tévéfilm győztesei pénzdíjban is részesülnek, összesen 2 millió Ft összegben. Diák kategóriában  a 60 ezer dolláros Panavision nagydíjat, idén is Romwalter Judit a Sparks Kft. ügyvezetője adja át. A XII. Arayszem Fesztivál támogatói, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt, a Magyar Filmakadémia Egyesület, a Magyar Művészeti Akadémia, a Sparks Kft, a Visionteam L.O.Kft Schwindl Kft.

Novák Emil először 2004-ben a Magyar Operatőrök Társaságával közösen alapította és rendezte meg az Aranyszem Operatőr Fesztivált, hagyományosan Illés György, a Magyar Operatőrök Társasága alapítójának születésnapja alkalmából. 2006-tól a fesztivál szervezésében a Stábiskola hallgatói is részt vesznek.






nka emblema 2012