sex hikaye

Nemes Jeles Lászlót díjazta az Arte

Iris

2012. december 4. - filmhu
Nemes Jeles Lászlót díjazta az Arte

Nemes Jeles László Iris című filmterve nyerte a torinói filmfesztivál hivatalos programjaként megrendezett Script&Pitch elnevezésű rangos filmterv-fejlesztő fórum díját - tudatta a Magyar Filmunió.

 

A Proton Cinema égisze alatt készülő, Nemes Jeles László által jegyzett Iris című nagyjátékfilm-tervet tavaly ősszel válogatták be a nagy presztizsű Torino Script&Pitch nemzetközi forgatókönyv-fejlesztő és filmterv-finanszírozó fórumra. A nyolc hónapos fejlesztési folyamat lezárásaként Nemes Jeles László prezentálta filmtervét a nemzetközi filmes szakemberekből álló közönség előtt a hétvégén Torinóban. A fejlesztésen részt vett 16 terv közül a német-francia ARTE kulturális televízió Nemes Jeles filmtervét tartotta a legígéretesebbnek, és „Nemzetközi kapcsolatok” díjával ismerte el. A rangos filmterv-fejlesztő fórum díját először nyerte el magyar rendező.

A Iris című film Budapesten, az első világháború küszöbén álló Monarchiában játszódik, és egy fiatal nő történetét meséli el, aki beleszeret egy sorozatgyilkosba. Nemes Jeles László játékfilmje a tervek szerint 2014-ben valósul meg európai koprodukcióban, magyar producerei Petrányi Viktória és Gyárfás Eszter.

Nemes Jeles László Türelem című rövidfilmje elnyerte a 38. Magyar Filmszemle legjobb kisjátékfilm díját, nemzetközi premierje a velencei filmfesztiválon volt, majd az Európai Filmakadémia jelölte a legjobb európai rövidfilm díjára. Kisfilmjei 30 díjat kaptak száznál is több nemzetközi filmfesztiválon.






nka emblema 2012