sex hikaye

Nevezz a 36. Magyar Filmszemlére!

Letölthető adatlapok

2004. november 8. - filmhu

36. MAGYAR FILMSZEMLE BUDAPEST 2005. FEBRUÁR 2–8.

Tisztelt Filmrendező, Stúdióvezető, Producer, Filmgyártó!
Kedves Hölgyek és Urak!

A 36. MAGYAR FILMSZEMLÉT 2005. február. 2-8. között rendezzük Budapesten. Idén a Filmszemle Tanács Elnöke Sipos Áron, tagjai: Janisch Attila, Hartai László, Mihályfy László, Molnár György, Tóth Erzsébet, Veressné dr. Kozma Ilona (a Szervező Bizottság elnöke), Garami Gábor (ügyvezető). A Szemle műsora versenyprogramból, információs vetítésekből, illetve egyéb kiegészítő programokból áll.
Nevezni a szemlén még be nem mutatott, 35 mm-s vagy Betára készült filmekkel lehet.

A Szemle programjának mielőbbi összeállításához szükséges a stúdióvezető/producer és a rendező nyilatkozata arról, hogy az előző szemle óta elkészült filmjeik közül melyeket akarják bemutatni.

A dokumentumfilmek az alábbi kategóriákban nevezhetőek:

D/1 Szociográfiai, néprajzi és antropológiai film
D/2 Történelmi dokumentumfilm
D/3 Portréfilm, valamint riport- és interjúfilm
D/4 Ismeretterjesztő film
D/5 Kísérleti és egyéb (máshová be nem sorolható) filmek

A várhatóan nagy számú nevezés miatt különösen azokat a dokumentumfilmeket várjuk a fenti kategóriákban, amelyek a Szemlén való bemutatástól elvárható tematikai érzékenységgel és formanyelvi igényességgel készültek.

A rövid fikciós és kísérleti munkák (a szokott módon) a következő kategóriákban nevezhetőek:

K/1 kisjátékfilm
K/2  kísérleti film

A D/1–5, illetve a K1–2 kategóriákban a nevezési határidő: november 30.

Mivel a fenti kategóriákban a nevezett filmek versenyprogramba való felvételéről az idén is előzsűrinek kell döntenie, a bírálók munkájához minden műből 4 db VHS kazettát kérünk. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a kazettákat a pontosan kitöltött nevezési lappal, az adatlappal és a katalógushoz szükséges anyagokkal együtt kell leadni, legkésőbb november 30-ig.
Minden benevezett film feldolgozásra kerül, ezért kérjük, hogy az előzsűrik döntésétől függetlenül a szükséges nyomtatványokat, fotókat stb. hiánytalanul adják le!
Az előzsűrik döntését a www.magyar.film.hu, valamint a www.mmka.hu weboldalakon a döntést követően közzétesszük.

A november 30. után beérkező műveket sajnos nem áll módunkban elfogadni!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az előzsűrik részére csak a mű végleges változatát tudjuk elfogadni (vagyis a versenyprogram zsűrijének leadott kazettát nem lehet kicserélni), és a végleges változat hosszával kapcsolatban jelentős – néhány percet meghaladó – utólagos módosítást a FILMSZEMLE TANÁCS nem fogadhat el. Téves adat közlése a filmet kizárja a versenyből.
A nevezési lapok kitöltésénél kérjük, fontolják meg a műbesorolási kategóriát (ld. felsorolás), mert téves megjelölés esetén az előzsűrik nem kezdeményezhetik a mű átsorolását másik zsűrihez.

Az egészestés játékfilmek esetében a nevezési határidő: december 1. A határidő után érkezett vagy hiányosan, illetve tévesen kitöltött nevezéssel (különösen a film hosszára vagy a hordozóra vonatkozó hiányos vagy téves információk közlése esetén) a film automatikusan kizárja magát a versenyprogramból!

A Szemle programjának pontos összeállításához kérjük, december 23-ig adják le írásban, hogy a negatív vágás megtörtént. Ennek az igazolásnak a hiánya esetén a film nevezését nem tudjuk elfogadni.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mivel a közpénzből készült játékfilmek – amelyek eleve bemutatásra kötelezettek – a pályázáskor már bizonyos előminősítésen átestek, így a versenyfilmek kategóriájában automatikusan vehetnek részt. A többi egészestés játékfilm kategóriába nevezett filmek nevezését a Filmszemle Tanács fogadja el, dönt a Szemlén való bemutathatóságáról, sorolja be verseny, illetve információs kategóriába. A kategóriák meghatározása miatt kérjük a filmeket VHS kazettán legkésőbb december 20-ig leadni, amennyiben ez nem történik meg, a film nevezését nem tudjuk elfogadni.

A nevezési lapok és adatlapok letölthetőeka www.magyar.film.hu, illetve www.mmka.hu honlapjáról:

Nevezési lap - DOC formátum; RTF formátum
Adatlap - játékfilm - DOC formátum; RTF formátum
Adatlap - dokumentumfilm - DOC formátum; RTF formátum
Adatlap - kísérleti és kisjátékfilm - DOC formátum; RTF formátum


A nevezési lapok, az adatlapok aláírt eredeti példányát és a kiadványhoz szükséges dokumentumokat (fényképek, emblémák, rövid tartalom, stb) a következő címre kérjük küldeni:

MAGYAR FILMSZEMLE – Hermann Krisztina
1068 Budapest, Városligeti fasor 38. II. 43. (342-4760)
Amennyiben lehetséges, a nevezési lapokat és adatlapokat kérjük digitális hordozón is leadni, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre elküldeni. (Szöveg esetén rtf. vagy doc formátumban, fotó és logo esetén jpg, tif, eps és 300 dpi felbontású formátumban.)

Külföldi vendégeink részére minden versenyben szereplő filmet szinkrontolmácsolással vetítünk. A filmeket csak abban az esetben tudjuk fordítani, ha a magyar és idegen nyelvű dialóglistákat 3-3 példányban január 15-ig eljuttatják a Magyar Filmunióba (VI. Városligeti fasor 38. II. em.)

A Szemle programjában csak azok a játékfilmek vehetnek részt, amelyeknek vetíthető kópiáját (Beta kazettáját) február 1-ig leadták a szervező Bizottságnak.


Megértésüket és segítségüket előre is köszönjük.

A FILMSZEMLE TANÁCS NEVÉBEN:

Hermann Krisztina
titkár






nka emblema 2012