sex hikaye

Nevezz a Faludi Filmszemlére!

Minden kegyelem

2007. szeptember 10. - filmhu
Nevezz a Faludi Filmszemlére!
A Faludi Ferenc Akadémia meghirdeti XII. tematikus nemzetközi amatőrfilmszemléjét, valamint ahhoz kapcsolódó filmpályázatát. A nevezők a fenti témát kisjáték-, kísérleti-, vagy dokumentumfilm műfajban dolgozhatják fel.
 
 
 
 

“Minden kegyelem.” A halak úsznak a vízben, és hálát adnak a vízért, az emberek a levegőég alatt élnek, és megköszönik a levegőnek, hogy mozdul bennük a szusz, hogy élteti őket a láthatatlan erőforrás, hogy sírásaink és nevetéseink újra és újra felszakíthatják bensőnk zsigeri és lelki mozgásait. A vakond minden alagútásó mozdulata a föld dicsérete. A sas is hálás a szélnek, mert a föld felett tartja.

Természetesnek vesszük az életet, hiszen úgy élünk, élhetünk, mint hal a vízben, mint madár a levegőégben, mint forróság az erdőtűzben – emberként örömünk és bánatunk levegős és levegőtlen préseiben – természetesen. Aztán olyan helyzetbe kerülünk, ahol a természetesnek hitt magától érte-tődés megtorpan, megbicsaklik, fulladozik, térdre rogy. Amfiteátrumoban, személyes és személytelen, nagy közösségeket érintő, kis családokban, egyes emberek között, vagy a lélek mélyén kiépülő háborúk és haláltáborok színpadán kérünk, könyörgünk kegyelemért, és nem kapunk. Vagy ha kapunk is, mindenki más, aki fontos, és aki természetesen jelen volt, ott marad a kegyetlenség terepein víz és levegő nélkül.

Minden hatalom fölülről való. Kegyes az tud lenni, kegyelmet az tud adni, akinek hatalma van. A hatalmas kegyelmez a hatalom alatt élőnek. Kegyelmezni a hatalmasok, az erősek kötelessége, ahogyan a kegyelem elfogadásának joga a gyengéké. Filmszemlénk elfogadja a kegyelmet és várja a gyengéket, akik maguk is keresik, kérik, fogadják azt, és szólítja azokat is, akik erősek, akiknek lehetőségük van kegyelmet közvetíteni mindazoknak, akik megnézik filmjeiket.

Ha “minden kegyelem”, akkor az erősek és a gyengék filmje is az.

Nevezési feltételek

- a filmszemlére elsősorban amatőr alkotók vagy alkotóközösségek jelentkezhetnek, korhatár megkötése nélkül, legfeljebb 2 pályaművel
- az egyes művek hossza nem haladhatja meg a 16 percet
- a kész munkákat 1db VHS kazettán (előzsűri) és 1 db vetítési kópián (DVCam, DV esetleg DVD vagy S-VHS) kell beküldeni.
- a beadott példányokon (mind a hordozón, mind a borítón) szerepelnie kell a rendező nevének és a film címének. További információ >>
- Ha a film nincs angolul feliratozva, mellékelni kell az angol nyelvű dialóglistát.

- Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is szívesen látjuk művészeti egyetemeken tanuló hallgatók filmjeit is, amelyeket a zsűri külön kategóriában értékel és díjaz.
A filmegyetemi hallgatók által az egyetemi képzésük keretein belül készített filmek esetében legfeljebb 30 perces alkotásokat fogadunk el.
A filmegyetemi hallgatók kategóriáját a Port.hu támogatja.

Nevezési díj: 2 000 Ft

A nevezési lap csak a nevezési díj befizetését igazoló csekkszelvény vagy átutalási megbízás másolatával együtt érvényes!


Filmleadási határidő: 2007. október 24.



Címkék

nevezz , nevezes



nka emblema 2012