sex hikaye

Newell Marquez-regényt filmez

Szerelem a kolera idején

2005. október 12. - filmhu
Newell Marquez-regényt filmez
Mike Newell kész megfilmesíteni Gabriel Garcia Marquez Szerelem a kolera idején című regényét - olvasható a Guardian oldalán. A brit rendező korábban olyan filmekkel vált ismertté, mint a Négy esküvő és egy temetés, a Mona Lisa mosolya, vagy a legújabb Harry Potter-film, Newell jelenleg éppen az említett Marquez-könyv megfilmesítéséről tárgyal.

A Száz év magánnyal Nobel-díjat nyert író eleinte nem akart kötélnek állni, és elutasította műve megfilmesítését. Azonban nemrég Scott Steindorff producer kétéves győzködés után rávette Marquezt, hogy megváltoztassa korábbi elhatározását.

A történet Dél-Amerikában játszódik a XX. század fordulóján, amelyben két fiatalnak végül egy egész életet kell várnia arra, hogy egymásé lehessen. A moziváltozat forgatókönyvének megírására az Oscar-díjas Ronald Harwood kapott megbízást, aki az Egyesült Királyságban nemrég mozikba került Twist Olivert, Szabó István Csodálatos Júliáját, valamint A zongorista című Polanski alkotást is jegyzi. Howard ez utóbbiért érdemelte ki az Amerikai Filmakadémia elismerését.





(2) 
Hozzászólások
2-1  /  2
2005. október 13. csütörtök, 11:19#2| torolt felhasznalo
kedves zsiga!

köszönjük a figyelmeztetést, sürgősen javítjuk a hibát!

filmhu
 
Előzmény: torolt felhasznalo #1
 
2005. október 12. szerda, 19:26#1| torolt felhasznalo
jó hosszú "novellákat" ír ám senor Márquez: a Szerelem a kolera idején is van vagy 400 oldal...
Tisztelt szerk.! Az angol novel szó - gondolom innen fordították azt a marhaságot - magyarul regényt jelent. Szóval illenék a cikket sürgősen kijavítani.

nka emblema 2012