sex hikaye

Novák Emil a Szemletanács elnöke

Új műsorhoz új férfi kell

2008. június 9. - filmhu
Novák Emil a Szemletanács elnöke
2009-es jubileumi, 40. Magyar Filmszemle méltó lebonyolítására Novák Emil operatőr, az Aranyszem Operatőrfesztivál fő szervezője, a Magyar Operatőrök Társaságának vezetőségi tagja, a pomázi Stern Studió művészeti vezetője kapott megbízást.
Az újonnan kinevezett elnök két, egymásnak némileg ellentmondó elnökségi ciklus után kapott bizalmat. Az elsőt Janisch Attila , a másodikat pedig Herendi Gábor koncepciója jellemezte: előbbi élesen megkülönböztette a szerzői és a műfaji filmeket, külön fődíjat alapítva mindkét műfajnak, bevezette a játékfilmes előzsűrizést, és a külföld zsűritagok rendszerét. Herendi elnöksége ismét egyesítette a fődíjat, melynek neve is lett (Arany Orsó).

Ugyanakkor számos probléma évek óta megoldatlan, a helyszínre, a Mammut mozira szinte mindenki panaszkodik, a dokumentumfilmek és egyéb filmes műfajok (animáció, klip, stb.) részvétele nincs megnyugtatóan megoldva, és még rengeteg más probléma megoldása is vár az (egy évre megválasztott mostani, avagy a következő) új elnök(ök)re. Novák elöljáróban annyit mondott, hogy a jubileumi Szemlét új keretek között, új helyszínen szeretné megrendezni, de a végleges döntés június 17-én várható, amikor az MMK megismerte a koncepciót részleteiben is.

Címkék

hír



nka emblema 2012