sex hikaye

November 15-ig lehet nevezni a Filmszemlére

Letölthető adatlapok!

2010. október 21. - filmhu
November 15-ig lehet nevezni a Filmszemlére
A 42. Magyar Filmszemlét 2011. február 1-8. között rendezik meg Budapesten: a szemle műsora versenyprogramból, bemutató programból, információs vetítésekből, illetve egyéb kiegészítő programokból áll.


Általános nevezési feltételek:

Nevezni minden szekcióban két évnél nem régebben készült, magyar és magyar koprodukcióban készült, magyar nyelvű, vagy magyar felirattal ellátott, a magyar filmszemlére még nem nevezett, ill. nem előzsűrizett filmmel lehet. (Átvágott, újraforgatott, stb. filmek nevezését nem tudják elfogadni!)  Versenyben csak magyar, illetve az érvényben lévő Mozgóképtörvény ide vonatkozó paragrafusa alapján magyarnak minősülő filmek vehetnek részt, a Filmiroda besorolása alapján.

Nevezni az alábbi kategóriákban lehet:

Játékfilm
TV-film
Kisjáték-, kísérleti film
Animációs film
Nem fikciós film: dokumentum, tudományos-ismeretterjesztő


Nevezési határidő MINDEN kategóriában postán és egyéb úton küldött anyagok esetében is: 2010. november 15. hétfő, 15 óra.

A HATÁRIDŐN TÚL BEÉRKEZETT NEVEZÉSEKET NEM VESZIK FIGYELEMBE!

A nevezésnél a műfaji kategóriák meghatározása az alkotó, és/vagy producer felelőssége.

A filmek versenyszekcióba kerüléséről, illetve szemlén való bemutathatóságáról – amennyiben a nevezett filmek száma indokolja - minden kategóriában - előzsűri dönt. A versenyszekcióba kerülő filmek mennyiségét a beérkező nevezések számának ismeretében határozzák meg.

Az előzsűri részére a filmeket - a játékfilm kivételével minden kategóriában - a pontosan kitöltött nevezési lappal együtt, DVD-n, 4 példányban kérik leadni. Csak a mű végleges változatát, a forgalmazásra alkalmas standard kópiát fogadnsk el.

Minden elektronikára készült film, amely bekerül a szemleprogramba, technikai/műszaki ellenőrzésen fog átesni, hogy a vetítési követelményeknek megfelel-e. Az ellenőrzést a HSC és a HAES két-két delegált képviselője végzi el. Nem megfelelő műszaki alapkövetelmények esetén (ld. televíziós műszaki sugárzási követelményrendszer) a produkció - az előzsűri versenybe válogató döntése ellenére - kizárásra kerül. A szemle semmilyen többletköltséget nem vállal. A filmek vetítése kizárólag a nevezési lapon megadott technikákon lehetséges.

A szemlén való megjelenéshez a filmek vetítési kópiájának (35mm) leadási határideje - minden kategóriában - január 21. péntek, 15 óra, az elektronikára készült produkciókat január 11. kedd, 15 óráig kell leadni (Cinema Film Kft, 1145 Budapest, Gyarmat u. 36.)  A Szemle programjában csak az a film vehet részt, amelyet a produkció határidőre leadott.

A hiányosan illetve tévesen kitöltött nevezés (különösen a film hordozójára, hosszára vonatkozó téves vagy hiányos adatok), a filmek határidőn túli leadása miatt a film programba beosztását nem garantálják, a film kizárja magát a szemle vetítési lehetőségeiből!

A filmekről a döntést legkésőbb 2011 január 5-ig teszik közzé elektronikus formában információs csatornáinkon (www.mmka.hu, a www.magyarfilmszemle.hu, és a www.magyar.film.hu )

Részletes nevezési feltételek kategóriánként

JÁTÉKFILM

Az egészestés játékfilmek (min. 70 perc) VERSENYSZEKCIÓBAN vagy BEMUTATÓ SZEKCIÓBAN kerülnek bemutatásra, illetve ezekbe a kategóriába nevezhetők.

A részben közpénzből készült játékfilmek, amelyek bemutatásra kötelezettek és a pályázáskor már bizonyos előminősítésen átestek, a filmszemle programjába kerülnek. A többi - szakmai előminősítésen át nem esett egészestés - játékfilm nevezését előzsűri fogadja el, sorolja be, és dönt a Szemlén való bemutathatóságáról. Ezen produkciók információs programban való részvétele sem feltétlenül garantált.

A játékfilmek dvd-jének leadási határideje legkésőbb 2010 december 1, szerda, 15 óra, négy példányban.

A programban szereplő játékfilmek dialóglistáit angol és magyar nyelven 3-3 példányban 2011 január 12. szerda, 15 óráig kérik eljuttatni a Magyar Filmunióba (VI. Városligeti fasor 38. II. em.). Kérik külön jelezni, ha a versenyfilmből vetíthető angol feliratos kópia vagy egyéb hordozó rendelkezésre áll. Ebben az esetben elegendő egy példány magyar nyelvű dialóglistát leadni.

ANIMÁCIÓS FILM, TV-FILM, KÍSÉRLETI-, KISJÁTÉKFILM

Egy alkotó, kategóriánként maximum két filmet nevezhet. Ugyanaz az alkotás csak egy kategóriába nevezhető. Sorozatok esetén egy epizód nevezését fogadják el.

Animációs film kategóriában a két évnél nem régebbi, Filmszemlén még be nem mutatott filmek nevezhetnek

TV filmek: Azok a tévéfilmek, melyek korábban már indultak a Filmszemlén, még egyszer más kategóriában sem nevezhetők. A még be nem mutatott művek esetében a nevezőnek rendelkeznie kell a bemutatás jogát bíró tévétársaságnak a versenyben való részvételt engedélyező nyilatkozatával.  

A kísérleti – kisjátékfilmek nem külön kategóriaként versenyeznek.

Csak abban az esetben biztosítják a vetítést a külföldieknek, ha a megadott határidőig a produkció angol feliratos anyagot is lead.

Minden kategóriában a nevezett filmre az általános nevezési feltételek vonatkoznak.

NEM FIKCIÓS FILMEK


Egy alkotó, kategóriánként maximum két filmet nevezhet. Ugyanaz az alkotás csak egy kategóriába nevezhető. Sorozatok esetén egy rész nevezését fogadjuk el.

A nem fikciós filmeket az alábbi kategóriákba kérik besorolni:
- Dokumentumfilmek
- Tudományos-ismeretterjesztő filmek

Mindkét kategóriában a nevezett filmre az általános nevezési feltételek vonatkoznak.

Csak abban az esetben biztosítják a vetítést a külföldieknek, ha a megadott határidőig a produkció angol feliratos anyagot is lead.

A Filmszemlén a versenyen kívül információs vetítések, szakmai viták, egyéb programok is megrendezésre kerülnek.

A nevezési lap letölthető innen.

A finanszírozási adatlap letölthető innen

A nevezési lapokat 1 példányban, eredeti aláírással a következő címre kérik eljuttatni  postán vagy személyesen (a filmekkel együtt) az adott határidőig:

Magyar Filmszemle – Hermann Krisztina   
1068 Budapest, Városligeti fasor 38. II. 43.
(információ: tel: 342-4760, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. )

INFORMÁCIÓS CSATORNÁK:

www.mmka.hu, a www.magyarfilmszemle.hu, és a www.magyar.film.hu

KÉRJÜK, HOGY A PRODUKCIÓK MUNKATÁRSAI ÉS AZ ALKOTÓK FOLYAMATOSAN KÍSÉRJÉK FIGYELEMMEL A FENTI CSATORNÁKON MEGJELENTETETT INFORMÁCIÓKAT ÉS KÖZLÉSEKET, MERT KÜLÖN ÍRÁSBELI ÉRTESÍTÉST (VERSENYBE KERÜLÉS, PRODUCERI TÁJÉKOZTATÓ, KATALÓGUSHOZ SZÜKSÉGES INFORMÁCIÓK,  HELYSZÍNEK, STB.) NEM KÜLDÜNK!

Hermann Krisztina
Ügyvezető titkár

Budapest, 2010 október 20.






nka emblema 2012