sex hikaye

Nyertes kisfilmek az AXN műsorán

Nagyközönség előtt

2007. szeptember 24. - filmhu
Nyertes kisfilmek az AXN műsorán
Hamarosan látható lesz az AXN műsorán az a tizenöt rövidfilm, amelyek a legjobbnak bizonyultak a UPC-AXN Filmfesztiválon. Október 1-től tehát a szélesebb értelemben vett közönség, a magyar, cseh és bolgár televíziónézők is megnézhetik a tehetséges magyar alkotók munkáit – főműsoridőben.

A tavasszal kiírt pályázatra bárki beküldhette digitális formátumban készített, 1-7 perc közötti kisfilmjét. A pályázaton tematikus vagy tartalmi megkötés nem volt. A kiírására 160 pályamű érkezett, amelyek között volt amatőr és profi filmes kamerájával forgatott alkotás egyaránt. A szeptember 7-i eredményhirdetésen Gergely Zoltán Szupermosás című rövidfilmje bizonyult a legjobbnak, így ő viheti haza a 10.000 eurós fődíját, és utazhat Hollywoodba, a Sony stúdióiba. Komjáti Ferenc Találtfilm című alkotása lett a második, míg Kreiner Tamás 15 perc hírnév című kisfilmje érdemelte a harmadik helyezést. A zsűri kiemelt elismerésben részesítette Tárnok Gábor Üzenetek című alkotását. További tizenegy film díjazása pedig, hogy az AXN műsorára tűzi őket Magyarországon, és több közép-európai országban.

A fesztiválnak azonban még mindig nincs vége, hisz a www.upc-axnfilmfestival.hu illetve a www.videogizmo.hu oldalakon bárki megnézheti és véleményezheti a legjobb kisfilmeket. Aki regisztrál és szavaz, sorsoláson vesz részt, amelynek keretében minden héten egy névre szóló rendezői szék talál majd gazdára, legvégül pedig az is kiderül, melyik film kapja majd a közönségdíjat.



Címkék

hír



nka emblema 2012