sex hikaye

Nyílt nap lesz a Francia Intézetben

Fotókiállítás és filmvetítés várja az érdeklődőket szombaton

2014. március 19. - filmhu
Nyílt nap lesz a Francia Intézetben

Rendhagyó francia nyelvórákkal, kvízjátékokkal, műhelyfoglalkozással, hagyományos francia ételekkel, rövidfilmekkel és kiállítással is várják az érdeklődőket a Budapesti Francia Intézet szombati nyílt napján.

 Míg a korábbi nyílt napok az intézet tevékenységének egy-egy területét mutatták be, a Frankofón Fesztivál keretében megrendezett mostani esemény célja az intézet kulturális programjainak, a nyelvoktatásnak, a könyvtárnak és az ösztöndíj-lehetőségeknek is a legteljesebb bemutatása - mondta el Koleszár Olga, az intézet marketing-kommunikációs munkatársa, hangsúlyozva, hogy a szombati eseménnyel hagyományt kívánnak teremteni.

A kétnyelvű programsorozatra várnak minden olyan érdeklődőt, akit érdekel Franciaország, a francia nyelv és kultúra. De azoknak is érdemes betérniük az intézetbe, akik tájékozódni szeretnének a továbbtanulási lehetőségekről, meg akarják ismerni az épületet, vagy csak francia hangulatban szeretnének eltölteni néhány órát - hangsúlyozta az intézet munkatársa.

A programok közül kiemelte a felfedező kvízjátékot, amely során az épület egyes helyszínein feltett kérdésekre kell válaszolniuk a résztvevőknek. A helyesen válaszolók között ingyenes nyelvtanfolyamot és könyvcsomagot sorsolnak ki.

Az intézet vetítőjében a tavalyi Nagyon Rövid Filmek Fesztiválján nagy sikerrel játszott pár perces fikciós, animációs, dokumentum- és kísérleti francia rövidfilmekből álló válogatást láthatnak az érdeklődők.

Az afrikai és a karibi filmművészet nagyjait bemutató időszakos fotókiállításon a Martinique-on élő Laurent Macarie és a kameruni Samuel Nja Kwa képein a két térség színészei és filmművészei jelennek meg. Közülük például Aissa Maiga szenegáli születésű francia színésznő a Tajtékos napok című filmből lehet ismerős a magyar mozinézőknek - hangsúlyozta az intézet munkatársa.

A részletes program a franciaintezet.hu oldalon érhető el.

(Forrás: MTI)






nka emblema 2012