sex hikaye

Nyilvános Karlovy Vary programja

Dolina a Karlovy Vary-i filmversenyen

2007. június 12. - filmhu
Nyilvános Karlovy Vary programja
Nyilvánosságra hozták a 42. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál programját, Közép-Európa egyetlen A-kategóriás filmszemléjének versenyprogramjába Kamondi Zoltán Dolina című filmje kapott meghívást adta hírül a Filmunió.

42. alkalommal válik a filmművészet fellegvárává az egykori monarchia egyik legszebb fürdővárosa, Karlsbad, mai nevén Karlovy Vary 2007. június 29 – július 6. között.

Közép-Európa legkedveltebb és egyetlen A-kategóriás filmfesztiváljának programját június 11-én Prágában nyilvánosságra hozták a szervezők. A Kristályglóbuszért folyó versenybe 14 film kapott meghívást, köztük Kamondi Zoltán Dolina című filmje.

Kép Kamondi Zoltán Dolinájából

Az Adriano Giannini, Molnár Piroska, Stefania Rivi, Derzsi János és Bán János főszereplésével készült film alkotói a 38. Magyar Filmszemlén a legjobb látvány díját nyerte el. A film Bodor Ádám Az érsek látogatása című művének feldolgozása, operatőre Medvigy Gábor volt. A nagyszabású alkotás az Eurimages és a CNC támogatásában is részesült.

Az idei mezőnyben olyan alkotók legújabb munkáival találkozhatunk, mint például a cseh Jan Sverak, az izlandi Baltasar Kormákur, a török származású Ferzan Ozpetek, és a lengyel Kryzsztof Krauze. A díjak sorsáról nemzetközi zsűri dönt, melynek elnöke Peter Bart, a legbefolyásosabb nemzetközi szaklap, a Variety főszerkesztője.

A Dolina cimű film július 2-án tartandó nemzetközi premierjére a Kamondi Zoltán rendező, Molnár Piroska és Bán János személyes részvételével kerül sor.

Régiónk leglátogatottabb filmfesztiváljának East of the West elnevezésű versenyprogramjába Bogdán Árpád Boldog új élet című alkotása kapott meghívást. Az intézetben felnőtt roma fiú történetéért Bogdán Árpád a legjobb elsőfilmet illető Simó Sándor-díjat vehette át a Filmszemlén februárban. A film a Laokoon Filmstúdióban készült, producere Sipos Gábor és Rajna Gábor. A rendező és a producerek jelenlétében kerül sor a vetítésre, melyet közönségtalálkozó követ.

A Bogdán Árpád rendezésében készült Boldog új élet

Ugyanebben a szekcióban versenyez a Csapda című szerb-német-magyar koprodukció, melyet Srdan Golubovic jegyez. A berlini filmfesztiválon bemutatott és azóta számos nemzetközi díjjal jutalmazott film producere Kántor László.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

A hivatalos versenyprogram

East of the West versenyszekció programja



Címkék

hír



nka emblema 2012