sex hikaye

Oliver Stone 9/11-ről forgat

Meditáció a romok alatt

2005. július 11. - filmhu
Oliver Stone 9/11-ről forgat
Csaknem 4 évvel a World Trade Center összeomlása után Oliver Stone rendező két rendőrről készül filmet forgatni, akik a nevezetes napon, szeptember 11-én a mentési munkálatok alatt bentrekedtek az épület romjai alatt. Nicolas Cage játssza majd az egyik főszerepet. A film a tervek szerint már jövő nyáron mozikba is kerülne.

"Ez egy kollektív gyászmunka, ami a részvét gyógyító erejét adja. Fontos meditáció arról, hogy mi is történt", nyilatkozta a rendező múlt hét pénteki sajtóközleményében. "Valamint országunk hősiességének felfedezése, - és egyúttal a nemzetközi humanitásé is."

A film a gyártó Paramount Pictures híradása szerint a mentőalakulatokra és családtagjaikra fókuszál majd. A két főhős valós személyek: McLoughlin és Jimeno voltak 2001-ben az utolsók, akiket sikerült kimenteni az épület alól. 

"Azt hiszem, valakinek el kell mesélnie azoknak az embereknek a történetét, akik ott voltak a World Trade Centerben az összeomlás előtt, illetve azután", mondja McLoughlin. "El kell mondani, milyen szörnyűséges tragédia vezetett odáig, hogy az amerikaiak és a világ együttesen segítségére siessen a rászorulóknak."

Stone és Cage neve talán elég garanciának tűnhet egy erős szeptember 11-ről szóló mozihoz, habár a rendező előző opusza, a Nagy Sándor életét feldolgozó Alexander saját bevallása szerint is félresikerült. Mindenesetre nem ez lesz az első filmes reflexió a terrorcselekményre: számos függetlenfilm készült már a témában. A 2002-es Tűzoltó búcsúztató (The Guys) című filmben például Sigourney Weaver és Anthony LaPaglia látható, az általuk megformált két főszereplő együtt próbálja feldolgozni a férfi 8 tűzoltótársának halálát.



Címkék

hír



nka emblema 2012