sex hikaye

Operatőri díj a Nyugalom-ért, kis csúsztatás a Busho-n

Pénteki gyorshírek

2009. április 16. - filmhu
Operatőri díj a Nyugalom-ért, kis csúsztatás a Busho-n
Leccében Babos Tamás a Nyugalom-ért kapta a legjobb operatőr díját, a Busho szervezői meghosszabították a nevezési határidőt, a DocuArt bevándorlókkal foglalkozó dokumentumfilmeket keres, és itt a következő Antal Nimród film előzetese.

Operatőri díj a Nyugalom-ért

A legjobb operatőr díjával jutalmazta Babos Tamást a leccei filmfesztivál nemzetközi zsűrije a Nyugalom című film fényképezéséért – tudatta a Magyar Filmunió. Babos Tamás a közelmúltban többek között a Kaméleon, a Magyar szépség, a Passzport és az Észak, észak című magyar mozgóképek operatőre volt. Alföldi Róbert filmrendezői debütálása az április 5-én véget ért olaszországi mozgókép seregszemle versenyében tíz európai alkotás között mutatkozott be.

 

Kis csúsztatás az 5. Busho-n

A Busho Nemzetközi Rövidfilm fesztivál szervezői néhány nappal meghosszabították a nevezési határidőt, ugyanis a tavaszi szünet és az ünnepek miatt sokan csak most szembesültek azzal, hogy rohan az idő. Így a szervezők április 20-a helyett most május 1-ig várják a nevezéseket kisjáték-, animáció- és kísérleti kategóriában. Az online nevezésről és a fesztiválról bővebb információ a Busho honlapján található. (Képünkön a főszervező, Gábeli Tamás)

Bevándorlással kapcsolatos dokumentumfilmet keres a DocuArt

Az Európai Unió Integrációs Alapjának támogatása lehetővé tette a DocuArt számára, hogy megvásárolják néhány dokumentumfilm magyarországi terjesztési jogát. A filmekből egy csomagot állítanak össze, amely a későbbiekben ingyenesen hozzáférhető lesz az oktatásban és a kultúra területén. Olyan dokumentumfilmeket keresnek, amelyekben nem történelmi nemzetiségiek, hanem Magyarországra bevándorlók életét mutatják be. A filmeket a Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány címére (1163 – Budapest, Katóka u. 46.) várják. Bővebb információ a DocuArt honlapján.

Antal Nimród új filmjének előzetese

A Kontroll rendezője, Antal Nimród az Elhagyott szoba után egy pénzszállítós filmet rendezett az álomgyárban. A film szereplői között Lawrence Fishburne és Jean Reno. (Képünkön Antal Nimród a Kontroll forgatásán.)



Az előzetest itt tudod megnézni



Címkék

hír



nka emblema 2012