sex hikaye

Orosz filmdíj Makk Károlynak, Fékezett habzás a neten

Gyorshírek

2011. június 28. - filmhu
Orosz filmdíj Makk Károlynak, Fékezett habzás a neten

Kurszkban nyerte el az Ezüst Vitéz díját Makk Károly legutóbbi alkotásáért, június közepétől egy hónapon át csak az interneten tekinthető meg a budapesti gyógyfürdőkben szervezett Cinetrip partisorozatról szóló dokumentumfilm, és a szegedi Belvárosi mozi újranyitására kötelezték a működtetőt.

 

Orosz filmdíj Makk Károlynak

Magyar sikerrel zárult az Arany Vitéz nemzetközi filmfesztivál Kurszkban. Az évről-évre változó helyszínen megrendezett, és idén 20. születésnapját ünneplő filmfórum Ezüst Vitéz díját Makk Károly legutóbbi filmrendezése, az Így ahogy vagytok nyerte el a hétvégén – tudatta a Magyar Filmunió. A vidéki városba érkező új polgármester történetét bemutató magyar mozgókép Cserhalmi György, Nagy-Kálózy Eszter, Csányi Sándor és Szabó Győző főszereplésével készült 2010-ben, producere Ozorai András volt. Az erkölcsi, keresztény értékek és az emberi lélek győzelme jegyében megrendezett, és az orosz ortodox egyház pátriárkája által oltalmazott Arany Vitéz filmfesztivál évente közel 30 ország alkotásait vonultatja fel.

 

igy_ahogy_vagytok_500
Nagy-Kálózy Eszter


Fékezett habzás a neten

Június közepétől egy hónapon át csak az interneten, a videa.hu portálon tekinthető meg a budapesti gyógyfürdőkben szervezett Cinetrip partisorozatról szóló, Fékezett habzás című dokumentumfilm. Az első héten máris több mint 10 ezren nézték meg a 41 perces alkotást, amelyet a későbbiekben akár valamelyik televíziós csatorna képernyőjén is viszontláthatunk. A rendező Flór Péter az operatőr Kabán Benedek segítségével ismert személyiségeket - például Bojár Iván András, Gerendai Károly, Erdélyi Zsolt vagy Korompay Katalin – is megszólaltat.

Nézd meg a Cinetrip filmet te is!


A szegedi Belvárosi mozi újranyitására kötelezték a működtetőt

A közvetlen balesetveszély elhárításához szükséges munkák befejezését és a hatósági engedély beszerzését követően a Belvárosi mozi haladéktalan újranyitására kötelezte a szegedi közgyűlés kulturális bizottsága hétfői ülésén a működtető Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezetőjét – adta hírül az MTI. Sódar István ügyvezető igazgató június 20-án jelentette be, hogy egy érintésvédelmi és tűzveszélyességi problémák miatt hozott tűzoltóság határozat miatt másnapi határidővel a háromtermes filmszínháznak és a Grand Café művészmozinak otthont adó épületet bezárják. A döntés bejelentése után mintegy százötvenen demonstráltak a 1920 óta filmszínházként működő épület előtt, és az egyik közösségi portálon néhány nap alatt több mint kétezer főből álló csoport szerveződött a mozi megmentése érdekében. Botka László (MSZP) polgármester szerdán arra kötelezte az önkormányzati cég vezetőjét, hogy végeztesse el a mozi megnyitásához szükséges karbantartási munkát, amelyet egy vállalkozás 863 ezer forintos költséggel és egyhetes határidővel vállalt. A közvetlen tűz- és balesetveszély elhárításához szükséges munkák az épületben már elkezdődtek.






nka emblema 2012