sex hikaye

Orsós László Jakab kinevezése

Új kulturális igazgató a tengerentúlon

2004. december 13. - filmhu
Orsós László Jakab kinevezése
Orsós László Jakab a Színház és Filmművészeti Egyetem adjunktusa, filmrendező, forgatókönyvíró, kritikus lett a New York-i Magyar Kulturális Központ igazgatója. A korábbi igazgató Márton András megbízatása 2005-ben jár le, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma októberben írt ki pályázatot az igazgató helyre. A 16 beérkezett pályázatból a bíráló bizottság egyhangú szakmai véleménye alapján Hiller István kulturális miniszter jelölte ki az új igazgatót, aki januárban veszi át a kulturális központ vezetését - adta hírül a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma.
Orsós László Jakab több művészeti ágban is otthon van. Forgatókönyvíróként és operatőrként a filmben, dramaturgként az irodalomban. Ismert kritikus, televíziós szerkesztő és műsorvezető. A bírálóbizottság megítélése alapján az õ pályázata dolgozta fel a legtöbb művészeti ág megismertetésének módját, és õ dolgozta ki a legmeggyőzőbben az ehhez szükséges technikákat. Konkrét megoldási javaslatokat kínált arra, hogyan lehet az intézet működését jogilag tisztázni, és ezt követően hogyan lehet működtetni. Pályázatában nagy hangsúlyt fordított arra, hogy az intézet az angol anyanyelvű amerikai közönségnek nyújtson programokat. A New York-i Columbia egyetem korábbi vendégtanáraként nagy tapasztalatokat szerzett a helyi gondolkodásmód megismerésében, összességében tehát meggyőzte a bizottságot arról, hogy a magyar kultúrát sikeresen terjesztené New York-on keresztül az Egyesült Államokban.(1) 
Hozzászólások
1-1  /  1
2005. február 8. kedd, 15:04#1| olj
Miért egy ilyen igénytelen rosszizlésű ember kévisel bennünket egy ilyen helyen. Még felöltözni se tud rendesen. És hát a magyar kutlórához annyi köze van mint nekem a mohamedán valláshoz.

olj

nka emblema 2012