sex hikaye

Osvárt Andrea a magyar-olasz kulturális évad arca

Zene, képzőművészet, színház, film, tánc és irodalom

2013. január 16. - filmhu
Osvárt Andrea a magyar-olasz kulturális évad arca

Osvárt Andrea színésznő az idei magyar-olasz kulturális évad arca. A programsorozatban koncertek, kiállítások, színházi és táncelőadások, filmnapok, könyvbemutatók, összesen mintegy száz-száz program várja a közönséget hat magyar és nyolc olasz városban.

 

A Külügyminisztérium az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében arról adott tájékoztatást, hogy Prőhle Gergely, a tárca helyettes államtitkára fogadta Osvárt Andreát, akinek megköszönte, hogy elvállalta a felkérést és ő lesz a magyar-olasz kulturális évad arca, és ezzel járul hozzá a rendezvénysorozat népszerűsítéséhez.

Találkozójukon beszéltek arról, miként lehetne a jövőben erősíteni a magyar-olasz kulturális diplomáciai együttműködést, ezen belül pedig milyen filmes együttműködési lehetőségek kínálkoznak.

Prőhle Gergely korábban elmondta: a programsorozat célja, hogy Magyarországon tudatosuljon Olaszország közép-európai szerepvállalása, míg Olaszországban tovább erősödjön a közép-európai gondolkodás. Maria Assunta Accili Sabbatini, Olaszország magyarországi nagykövete ehhez hozzátette, hogy 2013-ban ünneplik Giuseppe Verdi születésének 200. évfordulóját, ezért nagy hangsúlyt kap a zene az évadban. Számos előadáson szólalnak meg a nagy operaszerző művei, a Budapesti Tavaszi Fesztiválon pedig fellép például az Il Giardino Armonico is.

Idén Olaszország lesz a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendég országa és erős olasz jelenlét várható a Design Héten is. A budapesti olasz nagykövet szerint fontos cél, hogy megmutassák az ország regionális kultúráinak "mozaikját" Szicíliától Valle d'Aostáig, de az évad hangsúlyosan foglalkozik a tudomány, a technika és az innováció témáival is.






nka emblema 2012