sex hikaye

Pacskovszky Józseffel folytatódik a Kortárs Magyarok

Hétfőn A vágyakozás napjai

2010. november 23. - filmhu
Pacskovszky Józseffel folytatódik a Kortárs Magyarok

A vágyakozás napjai-val folytatódik tovább a Filmhu és az Odeon közös sorozata, a vetítés után a vendégünk Pacskovszky József rendező és a film főszereplője, Sevcsik Orsolya.

"Rettenetesen fontosnak érzem felhívni arra a figyelmet, hogy a család egy nagyon-nagyon fontos élettér. Azt gondolom, hogy nagyon meg kell becsülni, ha van gyereked. Nem szeretem, ha ez elsikkad, arra hivatkozva, hogy sok a dolgunk, nincs idő. Igenis úgy kell megpróbálni alakítani az életed, hogy a gyerek fő helyen legyen. Na, most a filmben szereplő házaspár esetében ez elsikkadt. Azután van egy másik fiatal, félig felnőtt-félig gyerek, akinek vannak homályos elképzelései a család fogalmáról, amelynek életében szeretne részt venni. Ebből születik valamiféle majdnem egymásra találás." - mondta korábban a rendező filmjéről a filmhunak.

 


Részlet a filmből

Kritikusunk szerint: "Pacskovszky József már sokszor megkapta a vádat, hogy ő a legalmodóvarosabb magyar rendező. Legújabb filmje, A vágyakozás napjai címe ellenére szerencsére egyáltalán nem hasonlít spanyol kollégája alkotásaira, inkább Bergman pszichologizáló műveit juttatja eszünkbe. Pacskovszky jól ismert témái köszönnek vissza benne, az érzelmek kuszasága, a szerepjátszások és szereptévesztések, és mindenekelőtt a boldogság keresés motívuma."

A film a legjobb forgatókönyv díját nyerte a 41. Magyar Filmszemlén.

A vetítés ideje: 2010. november 29. 20 óra.
A vetítése helye: Odeon Lloyd mozi.
A jegy ára: 800 forint.

A vetítés után a vendégünk Pacskovszky József rendező és Sevcsik Orsolya főszereplő.

A vetítésre az Audience Wanted oldalon lehet jegyet foglalni






nka emblema 2012