sex hikaye

Pál Adrienn La Rochelle-ben, Tour a világ körül

Gyorshírek

2010. július 9. - filmhu
Pál Adrienn La Rochelle-ben, Tour a világ körül

Kocsis Ágnes alkotása Franciaországban, Simonyi Balázs kisfilmje a világ számtalan pontján, két magyar játékfilmterv a Galway Film Fairen, a Sorsod Borsod Szarajevóban és a Vakondok New Yorkban bukkan fel.

Pál Adrienn La Rochelle-ben

38. alkalommal tartják a napokban a franciaországi La Rochelle-ben a filmművészet nagyszabású ünnepét. A rangos nemzetközi filmfesztivál a hétvégén műsorra tűzi Kocsis Ágnes Pál Adrienn című második játékfilmjét – tudatta a Magyar Filmunió. A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával nemzetközi koprodukcióban készült film májusban már nagy sikerrel mutatkozott be Franciaországban: a cannes-i filmfesztiválon a nemzetközi filmkritikusok zsűrije, a FIPRESCI díjjal méltatta.

 

Nézz meg egy részletet a Pál Adriennből!



Tour a világ körül

Simonyi Balázs Tour című kisfilmje két év alatt körbejárta a világot. 2009-ben számos fesztiválon fordult meg Japánban, Lengyelországban, Olaszországban, Szerbiában, Görögországban, anglia bristoli rövidfilmfesztiválján, Németországben, Iránban, Törökországban, Olaszországban, hazánkban pedig részt vett a MediaWave-en, illetve az EUShortson. Az alkotás idén megfordult Dél-Kóreában, Németországban, Franciaországban, Horvátországban, továbbá New Yorkban. A fiatal rendező következő kisfilmjén dolgozik, a felvéletek már elkészültek, a munkálatok jelenleg az utómunka fázisában tartanak.

tour_500

Fenyő Iván kicsit másképp



Két magyar nagyjátékfilm a Galway Film Fairen

Lóth Balázs és Fülöp Péter a TheGarden színeiben képviseltetik magukat július 9-11-ig az írországi Galwayben rendezett nemzetközi pitching fórumon. Két előkészítés alatt álló filmtervet visznek magukkal, amikhez koproducereket és finanszírozókat keresnek. Lóth Balázs Exit című thrillere, a 70-es évek Magyarországán játszódik, és egy kegyetlen sorozatgyilkosság amnéziás koronatanúja kényszerül benne saját emlékeiben nyomozni, így leplezve le egy komoly összeesküvést. A Nyíri Kovács István rendezésében készülő Az olasz kaland egy mai, fiatalos road trip comedy három frissen érettségizett srác kalandos utazásáról Dél-Olaszországba, hogy ott visszaszerezzék egyikük örökségét: egy tűzpiros Ferrarit.

olaszkaland_500

Az olasz kaland



New Yorkban tör felszínre a magyar Vakondok

A Flame Film Bt. által gyártott Vakondok című dokumentumfilmet beválasztották a világ egyik legnagyobb nemzetközi független-filmes fesztiváljának versenyprogramjába, New Yorkba. A New York International Independent Film and Video Festival-t (NYIIFVF) 1993 óta évente két alkalommal rendezik meg New Yorkban, illetve Los Angelesben. Az idei new york-i rendezvény 2010. július 22-én kezdődik, és 8 napon keresztül ad otthont a világ minden tájáról érkező filmeseknek és filmeknek. Az elmúlt években ezen a fesztiválon mutatkoztak be többek között Andy Garcia, Ewan McGregor, Cameron Diaz, Christopher Walken, Daryl Hannah, Eva Herzigova, George Clooney, Jennifer Aniston, Willem Dafoe és Vin Diesel filmjei. A fesztivált a "független filmek hangjának" tartják, mivel igen erős médiafigyelem követi. (A film a saját honlapjáról letölthető!)

vakondok_500

 

Sorsod Borsod Szarajevóban

Nagy István Sorsod Borsod című dokumentumfilmje az idei Filmszemlén mutatkozott be. A két fiatal bűnelkövetőről szóló alkotás részt vesz a 16. Szarajavói Filmfesztivál versenyprogramjában, a filmet július 25-én tekintheti meg a fesztivál közönsége.






nka emblema 2012