sex hikaye

Pál Adrienn tovább utazik

Kocsis Ágnes filmje Törökországben és Franciaországban

2010. december 13. - filmhu
Pál Adrienn tovább utazik

Kocsis Ágnes többszörös díjnyertes filmjének külföldi fesztiválkörútja folytatódik, a napokban Törökországban és a francia Alpokban is vetítik a Pál Adrienn-t - tudatta a Magyar Filmunió.

 

Európa filmesei és filmrajongói ezen a héten szokatlan helyszínen, Les Arcs-ban, a francia síparadicsomban randevúznak. Az Alpokban megrendezett európai filmfesztivál versenyprogramjában szerepel Kocsis Ágnes Pál Adrienn című második játékfilmje. A 12 versenyfilmet felvonultató válogatásban a budapesti Mythberg Films részvételével készült koprodukciót, Jerzy Skolimowski Essential Killing című filmjét is vetítik. Les Arcs európai filmfesztiválja nem csupán a filmrajongókat csábítja a francia Alpokba, jelentősnek ígérkező szakmai programokkal várja a producereket is filmterveikkel együtt. A meghívásos alapon működő koprodukciós fórumon két magyar filmterv mutatkozhat be. Zomborácz Virág (KMH Film) és Nemes Jeles László (Proton Cinema) filmtervei kaptak meghívást a szakmai fórumra.

 



Nézz részletet a Pál Adriennből!


Kocsis Ágnes többszörös díjnyertes filmje, „Piroska, a túlsúlyos érzéketlenné vált ápolónő ellentmondásos utazásának” története Törökországban is bemutatkozik Andrea Roberti társforgatókönyvíró személyes részvételével. Ankarából december 3-án indult a „Festival on Wheels” utazó filmfesztivál, hogy műsorra tűzze a közelmúlt filmtermésének javát több törökországi nagyvárosban. A rangos válogatásban Kocsis Ágnes filmjével együtt Magyarország hivatalos Oscar-nevezése, a Bibliotheque Pascal is látható.






nka emblema 2012