sex hikaye

Pálfi Ázsiában, Makk Károly Törökországban

Szombati gyorshírek

2009. október 10. - filmhu
Pálfi Ázsiában, Makk Károly Törökországban
A Nem vagyok a barátod Pusanban versenyez, Makk Károly az Eurasia filmverseny nemzetközi zsűrijében kapott meghívást, és a Művész moziban mutatták be az Eltitkolt évek című, magyar leszbikusokról szóló dokumetumfilmet.

Ázsiában a Pálfi-film

Október 8-án kezdődött és 16-ig tart a dél-koreai Pusan nemzetközi filmfesztiválja. A nagyszabású seregszemle 355 mozgóképet vonultat fel idén, World Cinema válogatásában lesz Pálfi György Nem vagyok a barátod című filmjének ázsiai premierje – tudatta a Magyar Filmunió. Az improvizációra épülő meglepő alkotás a pusani bemutató után az indiai Mumbai filmfesztiválján is látható lesz október végén.
Makk Károly és a Szerelem Törökországban

Törökország egyik legnagyobb filmünnepe kezdődik október 10-én a Földközi-tenger partján, Antalyában. A Magyar Filmunió értesülései szerint az Eurasia filmverseny nemzetközi zsűrijében való részvételre Makk Károlyt kérték fel a török szervezők. Az antalyai filmfesztivál műsorra tűzi Makk Károly Szerelem című klasszikusát.
Dokumentumfilm a magyarországi leszbikusok múltjáról

Az Eltitkolt évek című dokumentumfilmben leszbikus nők mesélnek arról, hogy milyen volt az életük a rendszerváltás előtt és milyen azóta. Takács Mária alkotása pénteken debütált a budapesti Művész moziban – tudhatjuk meg a Filmtettből. Takács Mária 90 perces filmjében 40 évnél idősebb nők mesélnek az évekig, évtizedekig tartó titkolózásról, az ebből fakadó magányról, a '80-as évek végén kezdődött változásokról és az utóbbi évek tapasztalatairól.


nka emblema 2012