sex hikaye

Pálfi filmterve Cannes-ban

Csontbrigád az EPC koprodukciós fórumán

2007. május 3. - filmhu
Pálfi filmterve Cannes-ban
A május 16.-27. között zajló Cannes-i Filmfesztivál ad otthont a European Producers Club (EPC) által szervezett 28. koprodukciós fórumnak, ahol tizennégy ország huszonkét filmtervét mutatják be. A kiválasztottak között van Pálfi György új filmterve is, amelynek forgatókönyvét feleségével, Ruttkay Zsófiával közösen írják. A Hukkle és a Taxidermia rendezője Rejtő Jenő egyik legjobbnak tartott bűnügyi regényét, a Csontbrigádot adaptálja.

A május 16-27. között zajló Cannes-i Filmfesztivál ad otthont a European Producers Club (EPC) által szervezett 28. koprodukciós fórumnak, ahol tizennégy ország huszonkét filmtervét mutatják be. Május 21-én a kiválasztott alkotásokat különböző országokból érkező, a közös munka iránt érdeklődő producerekkel ismertetik meg.

A kiválasztottak között van Pálfi György új filmterve is, amelynek forgatókönyvét feleségével, Ruttkay Zsófiával közösen írják. A Hukkle és a Taxidermia rendezője Rejtő Jenő egyik legjobbnak tartott bűnügyi regényét, a Csontbrigádot adaptálja. Az Eurofilm Stúdió a film előkészítésére a tavalyi fejlesztési pályázaton 7,5 millió forintot nyert, az alkotók a koprodukciós partnerek bevonása előtt motívumok, helyszínek keresésével, a forgatókönyv írásával, és a látványterv elkészítésével foglalkoznak.

Mint arról Miskolczi Péter, az Eurofilm vezetője és a Csontbrigád magyar producere a filmhu-nak beszámolt, a film forgatókönyvének első változata már elkészült, Cannes-ba azonban mégsem ezzel érkeznek az alkotók, ugyanis, "még csiszolni kell rajta". Az EPC-re az Eurofilm egy olyan brossúrát állított össze a leendő nemzetközi partnereknek, amely tartalmazza a film szinopszisát, az előzetes költségvetésre vonatkozó adatokat, illetve az alapvető információkon túl javaslatot tesznek a főbb szerepeket játszó színészekre is. "Szeretnénk kideríteni, melyek azok a külföldi produkciós cégek, amelyek a Hukkle és a Taxidermia sikerei után érdekeltek lehetnek a legújabb Pálfi-filmterv megvalósításában" - fogalmazott a Cannes-i koprodukciós fórummal kapcsolatos elvárásait illetően Miskolczi Péter. A Csontbrigád hozzávetőlegesen 4-5 millió euróból valósulhat meg, informálta a producer a filmhu-t.

A partnereket kereső alkotók között jelen van még az olasz Paolo Sorrentino, aki első két filmjével jelentkezik a Cannes-i fesztiválon, a lengyel Slawomir Fabicki (akinek a tavalyi az Un Certain Regardban debütált Jóvátételét nemrégiben a Titanic fesztiválon tekinthettük meg, a főszereplő Antoni Pawlickivel készült interjúnk itt olvasható), a holland Marleen Gorris, Belgiumból pedig Micha Wald és Vincent Lannoo vesz részt az eseményen. A nemzetközi csapatban jelen lesznek spanyol, brit, francia, német, görög, portugál, és norvég rendezők is.

Május 14-éig jelentkezhet minden érdeklődő producer, aki résztvenne a fórumon.

Kontakt: Eglantine Pottiez de Cesari (tel.: +33 1 44 90 06 13 vagy e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. )


A programban részt vevő alkotók:

Il Divo - Paolo Sorrentino (Lucky Red - Olaszország)
Csontbrigád (Skeletal Brigade) - Pálfi György (Eurofilm)
Bonobo Jingo - Slawomir Fabicki (Opus Film - Lengyelország)
My Father’s Notebook - Marleen Gorris (Eye Works - Hollandia)
The Seven Last Days of Lucy - Vincent Lannoo (Artémis - Belgium)
Simon Konianski - Micha Wald (Versus Production - Belgium)
Thanator - Tawfik Abu Wael ( Acaba/Lama - Olaszország/Izrael).
Thousand Flowers Palace - Jöel Farges (CDP Films - Franciaország)
El Escorial Conspiracy - Antonio Del Real (Mascara Films - Spanyolo.)
Secretos - Saura Medrano (Zebra Producciones - Spanyolo.)
The Consul of Sodoma - Agusti Villaronga (Artica/ Lolafilms - Spanyolo.)
Witch and Saint - Dana Vávrová (Ziegler Film - Németország)
Iron Clad - Jonathan English (Zephyr Films - UK)
Three Way Split - Neil Hunter és Tom Hunsinger (Magic Light Pictures - UK)
The Coat - Kutlug Ataman (Scala Productions - UK)
Forgiveness - Efthimios Hatzis (Argonauts - Görögo.)
America! - João Nuno Pinto (Animatografodois - Portugália)
Mother Tongue - Rajan Khosa (Elephant Eye Production/ Bard Entertainment - India/UK)
Buddha - Pan Nalin (Wonderworks - India/Franciao.)
Viking (Filmhuset - Norvégia)
Holy Shroud: the Crusader (Filmax - Spanyolo.)



Címkék

hír


(6) 
Hozzászólások
6-4  /  6
2007. május 10. csütörtök, 12:22#6| hucul
"hogy az allami kultura korszaka lealdozott, teves eszme"
Ha még állami kultúráról beszélnénk....de szép lenne...ehhez képest....ez most inkább állami kulturálatlanság.
 
Előzmény: f.r.a.n.k. #5
 
2007. május 10. csütörtök, 10:01#5| f.r.a.n.k.
egyaltalan a politika mit keres a filmszakmaban? mert nincs ott semmi keresnivaloja.

ezt nehez megerteni? hogy kozszolgakent nekik nem dolguk ertekiteletet alkotni? hogy az allami kultura korszaka lealdozott, teves eszme?

hogy onamitas azt hinni hogy valamit is tudnak a filmszakmarol, a filmpiacrol, a filmterjesztesrol, ha soha nem csinaltak...
 
Előzmény: hucul #3
 
2007. május 10. csütörtök, 00:25#4| h2o
Egyetértek. Ez valóban botrány.
Nem vagyok alkotó, de el tudom képzelni, hogy egy kezdő filmesnek milyen érzés lehet, ha Cannes-ban debütálhat a filmje. Emiatt is nevetséges, hogy Hiller kulturális miniszter a botrány után felajánlotta, hogy a "kimaradt filmeknek" bemutatását támogatja, "ha kell". (Gondolhatjuk, hogy ez hogy fog megvalósulni. "Sehogy." Az elmulaszott lehetőséget valójában semmi nem tudja kárpótolni.
És ezért vállalni kellene valakinek a felelősséget. Persze, aki Vajnát, és a filmjeit tekinti mércének, annak ez sose fog leesni.

Egy kulturálatlan politikai elit -- oldaltól függetlenül -- ennyire képes, nem többre.

 
Előzmény: hucul #3
 

nka emblema 2012