sex hikaye

Pályázat a MaNDA főigazgatói posztjának betöltésére

Öt év határozott időre

2011. szeptember 12. - filmhu
Pályázat a MaNDA főigazgatói posztjának betöltésére

Pályázatot írt ki a magyar nemzeti kultúrkincs digitalizálását és digitális közzétételét szolgáló Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (MaNDA) főigazgatói munkakörének betöltésére a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) pénteken.

 

 

 
 
 
 
A www.kormány.hu kormányzati portálon közzétett kiírás szerint a főigazgató feladata lesz többek között a magyar kulturális értékek digitális rögzítésének irányítása és széleskörű hozzáférhetőségének biztosítása egy központi nyilvános felületen, az országos közgyűjtemény besorolású intézmény gyűjteményezési, tudományos, és közönségkapcsolati munkájának irányítása, ellenőrzése, átfogó szakterületi módszertani és kutatási tevékenység biztosítása, valamint a kialakult szakmai kapcsolatrendszer fejlesztése és bővítése bel- és külföldön egyaránt.

A pályázat benyújtásának határideje október 10.; a beérkezett jelentkezésekről a nemzeti erőforrás miniszter a következő 30 napon belül, az általa felkért legalább háromtagú szakmai bíráló bizottság írásba foglalt véleményét mérlegelve dönt.

A főigazgatót közalkalmazotti jogviszony keretében, november 1-i hatállyal, öt év határozott időre a miniszter bízza meg.

A MaNDÁ-t jelenleg Lovas Lajos, a NEFMI Digitális Archívum Főosztályának vezetője irányítja miniszteri biztosként.

A Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet júniusban alakult meg azzal a céllal, hogy a magyar kultúrkincs valamennyi alkotását digitális formában rögzítse, és egy központi felületen elérhetővé tegye.

Mint Lovas Lajos az MTI-nek korábban elmondta, a MaNDA-projekt első lépése egy nemzeti digitális kataszter létrehozása, majd egy intelligens metaadat-kereső kifejlesztése, amely képes lesz a különböző adatbázisokban keresni, és a találatokat a központi felületen megjeleníteni. A MaNDA a jövőben módszertani központként is működik, így létrejönnek majd a digitalizáció egységes sztenderdjei.

További fontos feladata lesz a digitális archívumnak, hogy a közös európai kulturális adatbázisba, az Europeanába is minél több magyar tartalom kerüljön fel.






nka emblema 2012