sex hikaye

Pályázati felhívás: Visegrádi Animációs Fórum

Sorozat- és rövidfilm-ötleteket várnak

2014. december 5. - filmhu
Pályázati felhívás: Visegrádi Animációs Fórum

Kelet-Közép-Európa legnagyobb animációs pitching fóruma, a Visegrádi Animációs Fórum ismét várja az animációs sorozat- és rövidfilmtervek nevezését.

 Az angol nyelvű workshopokat, előadásokat, prezentációs és kapcsolatépítő fórumot is magába foglaló VAF-ot a csehországi Anifilm Nemzetközi Animációs Filmfesztivál keretében május elején rendezik meg, immár negyedik alkalommal. A tervek nevezési határideje: 2015. február 8

A VAF-on már több magyar projekt is sikerrel indult: 2012-ben a rövidfilmek versenyén a MOME két animációs hallgatója, Kreif Zsuzsanna és Zétényi Borbála Limbo Travel című filmterve első helyezést ért el, és a film francia producere is ennek köszönhetően szállt be a film gyártásába. (A MOMÉ-s diplomafilm 2014 nyarára készült el, és a legrangosabb rövidfilmes fesztiválként számon tartott Clermont-Ferrand-i Nemzetközi Filmfesztivál francia versenyprogramjában debütál a nemzetközi porondon 2015. január legvégén.) 2014-ben a budapesti Popfilm Kft. égisze alatt készülő Candide kalandjai című sorozatterv elnyerte a zsűri különdíját.

visegrad1

Kép a Candide kalandjaiból

Ezt kell tudni a 2015-ös VAF-ról:

• A nevezett rövidfilmes és tévésorozatos pályamunkákból egy nemzetközi grémium választja ki a 10-10 legjobb tervet.
• A fórumra május 6. és 8. között kerül sor az Anifilm Nemzetközi Animációs Filmfesztivál keretében, a cseh–osztrák határ közelében fekvő Třeboň városában.
• A fórumon minden pályamunkát a film producere és egy alkotó prezentál egy nemzetközi producerekből, forgalmazókból és filmes szakemberekből álló zsűri előtt.
• A versenyző pályamunkák alkotóinak lehetősége nyílik, hogy részt vegyenek a háromnapos Visegrad Animation Forum – Market Access programjaiba. Ennek része lesz egy neves szakemberek által vezetett speciális forgatókönyvíró, -fejlesztő és nemzetközi prezentációkra felkészítő workshop is.
• A VAF pályamunkánként két fő részére biztosít szállást a háromnapos esemény idejére.
• A VAF-on a zsűri által legszínvonalasabbnak tartott filmtervek nyereménye:
- a Cseh Televízió Díja a legjobb tévésorozat-tervnek: a projekt ingyenes tutorálása egy neves, nemzetközileg elismert tévés szakember bevonásával
- VAF Díj a legjobb rövidfilmtervnek: 2.000 euró a filmterv megvalósítására!

A PÁLYAMUNKÁKAT ITT LEHET NEVEZNI: www.vp.eventival.eu/anifilm/2015

NEVEZÉSI DÍJ:
- TV-sorozat: 100 euró
- rövidfilmek: ingyenes
Belépési díj a VAF-ra:
- szakmai jegy: 20 euró
- diákok részére a részvétel ingyenes

NEVEZÉSI HATÁRIDŐ: 2015. február 8.

visegrad2

Kép a Limbo Travelből

NEVEZÉSI FELTÉTELEK:

• rövidfilmtervek esetében műfaji megkötések nélkül, 20 percnél rövidebb projektek nevezhetők
• televíziós sorozattervek esetében műfaji és hosszbeli megkötés nélkül nevezhetők a projektek
• filmtervnek minősül minden olyan pályamunka, amely előkészítés alatt áll, azaz már fejlesztés alatt áll a téma, a forgatókönyv és a művészeti koncepció
• animációnak tekinthető minden olyan filmterv, amelynek minimum 50%-a valamely animációs technikával készül, vagy minimum 50%-ban tartalmaz grafikai alapú audiovizuális multimédiás tartalmat
A pitching verseny nincs törvényi szinten szabályozva. A versenyre minden, az online nevezési lapon foglaltaknak megfelelő, az Európai Unió tagállamaiban készülő projektet lehet nevezni.

A filmtervek pitching fórumát a Visegrádi Animációs Fórum (VAF) részeként a treboni Anifilm nemzetközi Animációs Filmfesztivállal párhuzamosan rendezik meg Csehországban május 6. és 8. között. A VAF az Anifilm fesztivál és az ASAF – Cseh Animációs Egyesület, az SPPA – Lengyel Animációsfilm-producerek Egyesülete, az APAF – Szlovák Animációsfilm-producerek Egyesülete, a DSAF – Szlovén Animációs Film Egyesület és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem együttműködésében valósul meg.

Bővebb információ:
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Web: www.visegradanimation.com






nka emblema 2012