sex hikaye

Pénteken nyílik a Kovásznai-kiállítás

A teljes életmű a Magyar Nemzeti Galériában

2010. június 2. - filmhu
Pénteken nyílik a Kovásznai-kiállítás

Kovásznai György életműve a hidegháborús Európa kiemelkedő, a posztmodern művészetet előkészítő magyar teljesítménye, most kerül először átfogó bemutatásra június 5-től szeptember 26-ig a Nemzeti Galériában.


A kiállítási lehetőségektől a maga korában hol elzárt, hol elzárkózó, művészeti mozgalmakhoz nem csatlakozó magányos alkotó olyan szabadságfokkal dolgozott, ami a maga idejében leginkább távolságtartást váltott ki, ma viszont éppen ellenkezőleg, a kíváncsi utókor emiatt a nagyvonalú és őszintén kötetlen "beszédmód" miatt tud kapcsolódni hozzá. A Kovásznai Kutatóműhely által szervezett kiállításon bemutatott festményei és festményfilmjei a 20. század második felének páratlan magyar művészeti csúcsteljesítményét ismertetik meg a látogatóval.


Április végén került a könyvesboltokba a Kovásznai című monográfia, amelynek szerzője egyben a kiállítás kurátora, Iványi-Bitter Brigitta.

A kiállítás megnyitása előtt március 17-től látható a mozikban a Riportré: Kovásznai 2010 című animációs rövidfilm arról ki is volt valójában Kovásznai György és mekkora jelentőséggel bír a magyar művészet történetében. Igor Lazin és Török Ferenc animációs filmje formailag Kovásznai György 1982-es Riportré című "anima verité" stílusú filmjét eleveníti fel.






nka emblema 2012