sex hikaye

Pert vesztett az MTV a bábfilm-ügyben, újabb díj a Másik bolygónak

Pénteki gyorshírek

2009. május 21. - filmhu
Pert vesztett az MTV a bábfilm-ügyben, újabb díj a Másik bolygónak
Pert vesztett az MTV több bábfilm másodhasznosítási szerződésének adatai kiadásában, Kazahsztánban díjazták Moldoványi Ferenc alkotását, júliusban kezdődik Elek Judit magyar-román-svéd koprodukcióban készülő filmjének forgatása.

Pert vesztett az MTV a bábfilm-ügyben

A hetvenes, nyolcvanas években készített több bábfilm másodhasznosítási szerződésének adatait is ki kell adnia az azt kérő civil szervezet számára a Magyar Televíziónak a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön meghozott döntése szerint – tudatta az Index. Ez precedenst teremthet, mivel ez volt az első ügy, amiben az MTV szerződéseit támadták. Az ügy részleteiről bővebb információ itt található.




Újabb díj a Másik bolygó-nak

Újabb nemzetközi elismerésben részesült Moldoványi Ferenc Másik bolygó című filmje – adta hírül a Magyar Filmunió. Május 20-án ért véget a Kazahsztán fővárosában megrendezett „Shaken’s Stars” filmfesztivál. Moldoványi Ferenc alkotása a legjobb dokumentumfilmnek járó díjban részesült. A zsűri elnöke Nana Djordjadze grúz filmrendezőnő volt.




Magyar-román-svéd koprodukcióban forgat Elek Judit

Visszatérés címmel készít új filmet Elek Judit. A magyar-román-svéd koprodukcióban készülő alkotást júliusban, Svédországban kezdik el forgatni – adta hírül a Film New Europe. A Svédországban élő magyar emigránsról szóló film egy részét Romániában fogják felvenni.






nka emblema 2012