sex hikaye

Pocok, Miss Röfi, Tico és a többiek nevében

Hacser Józsától búcsúzunk

2014. március 7. - filmhu
Pocok, Miss Röfi, Tico és a többiek nevében

Hacser Józsa 83 évesen távozott közülünk. Színpadi alakításai, tévés szerepei és kétszeres Jászai-díja ellenére leginkább a hangja fog tovább élni emlékezetünkben.

A kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő halálhírét 2014. március 5-én jelentette be a MASZK Országos Színészegyesület. Hacser Józsa 1931. április 4-én Hacser Jozefin Máriaként látta meg a napvilágot Budapesten. 1948-ban, 17 évesen vették fel a Színház és Filmművészeti Főiskolára, Gellért Endre legendás osztályába, ahol osztálytársa volt Soós Imre, Váradi Hédi, Horváth Teri, Psota Irén, Szemes Mari és Berek Kati is. 1956-1993 között a Jókai Színház, majd a Thália és az Arizona Színház tagja volt, 1994-ben pedig a soproni Petőfi Színházhoz szerződött.

Számos filmben, tévéjátékban szerepelt, emlékezetes szereplője volt a Szomszédok című teleregénynek. A legtöbben mégis inkább szinkronszerepeiről ismerik, jellegzetes károgó hangját gyakran kölcsönözte mese- és bábfiguráknak. A mai fiatal felnőtt generációnak elég csak annyit mondani, hogy ő volt Tico a 80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal sorozatból, vagy Pocok a Nils Holgerssonból, s máris halljuk kapkodó, izgatott, rekedtes hangját a fülünkben. Ezzel a néhány videóval búcsúzunk a hangjáról emlékezetes színésznőtől. Nyugodjék békében!

 

 3.40-től Tico hangjaként a 80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal sorozatban

 

1.55-től Pocok hangjaként a Nils Holgersson csodálatos utazása a vadludakkal sorozatban

 

1.10-től Popóciciként énekel az Elsüllyedt világok sorozatban

 

A brémai muzsikusok rajzfilmsorozatban Durmol macskának kölcsönzött hangot






nka emblema 2012