sex hikaye

Pohárnok az év operatőre

Aranyszem Operatőr Fesztivál

2005. október 31. - filmhu
Pohárnok az év operatőre
Pohárnok Gergelyt választotta a szakma az év operatőrének. A Magyar Operatőrök Társaságának (HSC) 185 szavazásra jogosult tagja összesen közel száz alkotó 121 munkája közül 16 kategóriában osztott ki elismerést. A második alkalommal megrendezésre került szombati eseményen Legenda-életműdíjban részesült Illés György, Tóth János, Kovács László és Zsigmond Vilmos is.

Az idén 2004-2005 filmtermése alapján választottak a döntnökök, játékfilm kategóriában Nagy András, A fény ösvényei-nek képfelelőse kapott elismerést, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói közül Mészáros Katalin a Laci című alkotásáért vehetett át díjat.

Garas Dániel (Máassar Fiyyi – Fadt Shaker) a zenés filmek csoportjában bizonyult a legjobbnak, a dramatizált dokumentumfilmek között Várkonyi Sándor az Álomturnéval nyert. A kékszakállú herceg várá-ban nyújtott teljesítmény Nemes Tibornak jelentett győzelmet a zenés filmek között. Mosonyi Szabolcs természetfilmje a Gyapjas pille - Hernyók a pokolból szintén elnyerte a HSC tagságának elismerését.

A Megasztár ezúttal nem csak a benne fellépőknek, hanem operatőrének, László Zsoltnak is sikert hozott a szórakoztató magazinok mezőnyében. A hírmagazinok között Szobrász András a Filmhíradó 51., míg a közművelődési sorozatok kategóriában Nemescsói Tamás Jelenlét aranyban című alkotása volt a legjobb.

A reklámok között Tóth Zsolt győzött a Törleyvel, a tévéfilmeknél Szatmári Péter A Nagy Könyv számára az 1984 című Orwell-műből készült ajánlófilm fényképezésével. Kísérleti kategóriában Kardos Sándor Résfilm-jét, míg a kisfilmek között Keményffy Tamás Most látszom, most nem látszom című munkáját jutalmazta a zsűri.

A hazai dokumentumfilmeknél az Amari Kris hozott elismerést alkotójának, Gózon Franciscónak, a koprodukciós vagy nemzetközi munkák között a Sorstalanság Pados Gyulának.






nka emblema 2012