sex hikaye

Pornó a Szabó Ervinben

2001. szeptember 27. - filmhu
Megtalálták azt a szerződést, amely magyarázatul szolgál arra, miként fordulhatott elő, hogy pornófilmforgatás helyszíne volt a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár. Nemrégiben az interneten az egyik ingyenes tárhelyen huszonkét, pornófilmből kiragadott képet tettek közzé, amelyen tisztán kivehetők a könyvtár egyik patinás olvasótermének részletei.

A keszthelyi Festetics-kastély, a Toldi Gimnázium és a Király fürdő után a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár is fel-iratkozott a pornófilmforgatások helyszíneinek listájára. Az egyre egzotikusabb terepeket kereső filmesek néhány éve az egyik fővárosi villamosjáraton akartak sikamlós jeleneteket forgatni, ám erre nem kaptak engedélyt. A többi esetben az intézmény vezetőit félrevezetve, vagy máig tisztázatlan körülmények között jutottak be a felvételeken szereplő épületekbe.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár vezetőinek a napokban jutott tudomására, hogy mire használták az egyik patinás olvasótermet. Ennek azonosításához hozzájárult, hogy az interneten közszemlére bocsátott filmrészleteken jól felismerhetők olyan jellegzetes berendezési tárgyak, mint a stílusában egyedülálló lépcsőkorlát és kandalló. A felvételekből megállapítható, hogy azokat évekkel korábban, jóval a könyvtár szeptember 12-én befejezett felújítása előtt készítették. Látható például olyan lámpa, amilyet már nem használnak az olvasótermekben.

Sóron László, a könyvtár főigazgató-helyettese elmondta, sikerült előkeresniük azt a megállapodást, amely magyarázatul szolgál a történtekre. Még 1995. április 26-án egy magyar cég fotózásra, de nem pornófelvételek készítésére bérelte ki a termet. A főigazgató-helyettes elmondta: ma már nem fordulhatna elő, hogy egy szerződéssel takarózva pornófilmet forgassanak az épületben. Nemcsak azért, mert ilyen filmek forgatását nem engedélyezik, hanem azért sem, mert ha bárki felvételeket szándékozik készíteni, a könyvtár illetékesei még a forgatókönyv tartalmával is megismerkednek, fotózás előtt kérik a képek témáinak pontos leírását, és az intézmény egyik munkatársa mindig jelen van a felvételek készítésénél. Az elmúlt hét végén is így jártak el, amikor egy olasz kosztümös filmet forgattak a műemlék épületben. A könyvtár vezetői most feljelentést tesznek a rendőrségen a termet bérlő magyar cég ellen, szerződésszegés és jó hírnév megsértése miatt. Az illető céget azonban a főigazgató-helyettes nem kívánta megnevezni.
(Népszabadság)

Címkék

hír



nka emblema 2012