sex hikaye

Raindance villámkurzusok a Titanicon

Forgatókönyvírás, VFX, Filmjog

2011. április 4. - filmhu
Raindance villámkurzusok a Titanicon

A 2011. április 8 – 16. között megrendezésre kerülő 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál nemcsak változatos és eredeti filmekkel, hanem izgalmas szakmai programokkal is várja közönségét.

 

Mint arról korábban már hírt adtak, idén együttműködés jött létre Magyarország legnagyobb nemzetközi filmes seregszemléje, a Titanic és Európa legjelentősebb filmes szervezete, a Raindance között. A megállapodás értelmében a Raindance külön válogatással jelenik meg saját fesztiváljának legsikeresebb filmjeiből a Titanicon, a Titanic pedig helyet biztosít a Raindance híres 99 perces villámkurzusainak, amelyeket a szervezet budapesti irodája szervez. Hogy mi mindent lehet megtudni 99 perc alatt a filmezésről? Kiderül az alábbi szakmai gyorstalpalókon:


Április 8. péntek, 17.00
- 99 perces filmiskola – Forgatókönyvírás
Lovas Balázs (Tesó, Kész Cirkusz, Konyec, Utolér, Született Lúzer) és Hegedűs Bálint (Barátok Közt, Zsiguli, Mázli)

Nagyjátékfilm-terv kidolgozása egy aznapi újságcikkből, miközben megismertetik a részvevőket a fontosabb fejlesztési lépcsőfokokkal és elméleti tudnivalókkal.

Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház, Csortos terem


Április 9. szombat, 17.00

- 99 perces filmiskola – VFX
Menzkie és Emil Goodman

Ma már nincs minőségi film VFX nélkül.&nb sp; De mielőtt vagyonokat költenél drága VFX-re, hallgasd meg, mit tudsz magadtól is megoldani.

Menzkie és Emil Goodman 2004 óta gyárt egyedi mozgóképes anyagokat (videoklipek, reklámfilmek, koncertvetítések, animációs rajzfilmek, stb.). A két moziőrült közös utómunka stúdiója a Room168 névre hallgat. Dolgoztak már a Coca-Colának, az Adidasnak, az MTV-nek és még rengeteg ügyfélnek és hazai zenekarnak.

Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház, Csortos terem


Április 10. vasárnap, 17.00

- 99 perces filmiskola – Filmjog
Dr. Kalocsay Gergely

Filmjog kezdőknek: filmjogi alapismeretek, felhasználási, előadóművészi szerződések. Ha a filmgyártás bármelyik területén dolgozol, vagy szeretnél dolgozni, fontos, hogy legalább alapszinten érts a szerződésekhez és jogdíjakhoz.

Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház, Csortos terem


Az előadásokra az Urániában vásárolhatók jegyek mozijegy árban: a jegyelővételi időszakban, április 7-ig 800 Ft-ért, április 8-tól 1000 Ft-ért.






nka emblema 2012