sex hikaye

Reisz Gábor lett a legjobb rendező

Bulgáriában ismerték el a VAN-t

2015. március 16. - filmhu
Reisz Gábor lett a legjobb rendező

A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmjéért Reisz Gábor nyerte a legjobb rendező díját a 19. szófiai nemzetközi filmfesztiválon. A nemzetközi zsűri elnöke Stefan Komandarev bolgár rendező volt. Reisz Gábor személyesen vette át az elismerést a záróceremónián.

Újabb nemzetközi elismerésben részesült a hétvégén a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című magyar diplomafilm. Reisz Gábor a legjobb rendező díját nyerte el a 19. alkalommal megrendezett szófiai nemzetközi filmfesztiválon, amely a térség jelentős nemzetközi seregszemléje és Bulgária elsőszámú filmfesztiválja. A versenyprogramban 12 játékfilm indult, a nemzetközi zsűri elnöke Stefan Komandarev bolgár rendező volt. Reisz Gábor személyesen vette át az elismerést a záróceremónián.

Reisz Gábor rendező-forgatókönyvíró-zeneszerző VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című első játékfilmje elsőprő kritikai és közönségsiker volt. November végén a torinói filmfesztivál zsűrijének különdíját és a közönségdíjat is elnyerte VAN. A rangos olasz fesztivál hivatalos díjai mellett a diákzsűri a legjobb forgatókönyv trófeájával jutalmazta a magyar alkotást, továbbá a Torinosette című újság olvasóinak közönségdíját is Reisz Gábor alkotása kapta, amely februárban a nyugat-szibériai Hanti-Manszijszk-ban a „Spirit of Fire” nemzetközi filmfesztivál Bronz Tajga díját is elnyerte.

A Proton Cinema és az SZFE koprodukciójában készült VAN című filmet az októberi hazai mozibemutató óta több mint 50.000-en nézték meg, ezzel a tavalyi év egyik kiemelkedő magyar filmsikere lett.






nka emblema 2012